• pandarinen

    vaccumpackat kött 2v

    Hej! Livsmedelsverket rekomenderar att man inte ska äta tex kallt pålägg som skinka som är äldre än 1 vecka från förpackningsdatum.

    Hur är det med vaccumpackat kött. Är det samma där 1 vecka? Eller kan man äta kött som är 2 veckor från förpackningsdatum? Om det steks upp till 70 grader?

  • Svar på tråden vaccumpackat kött 2v
  • pandarinen

    Det som får mig att fundera över om det går att äta äldre kött är följande mening under pålägg.

    Titta på förpackningsdatum på paketet och välj skivat köttpålägg eller paté som varit förpackat i högst en vecka. Om det har gått mer än en vecka kan du äta om maten hettas upp till rykande het i en tillagad rätt.

  • brallison
    pandarinen skrev 2021-01-02 16:44:20 följande:

    Det som får mig att fundera över om det går att äta äldre kött är följande mening under pålägg.

    Titta på förpackningsdatum på paketet och välj skivat köttpålägg eller paté som varit förpackat i högst en vecka. Om det har gått mer än en vecka kan du äta om maten hettas upp till rykande het i en tillagad rätt.


    Det värsta är att typ alla tillverkare har tagit bort förpackningsdatum från sina förpackningar och har endast bäst före datum kvar - dvs man vet aldrig när just denna produkt har förpackats Skrikandes
    Gällande saker som ska tillagas - bäst före datum används.
  • pandarinen

    Fick detta svaret från Livsmedelsverket:

    Eftersom man tillagar köttet så är det en helt annan sak än att äta smörgåspålägg. Köttet kan du använda fram till bäst före datumet, och även senare om köttet ser fräscht ut och det tillagas ordentligt.

Svar på tråden vaccumpackat kött 2v