• Anonym (Besvi­ken och missly­ckad)
    Mon 4 Jan 2021 01:58
    528 visningar
    8 svar
    8
    528

    Vad har jag varit ihop med för person genom alla år?

    Hej

    Vet inte vart jag ska vända mig. Har så svårt att gå vidare efter att jag och killen gjorde slut. Gissar på att jag inte är den enda. Skulle behöva skriva av mig lite. Det är ju två sidor av varje mynt men jag behöver förklara lite av vad som hänt det senaste ur det som är min version.

    Jag och den här killen träffades och blev störtförälskade. Jag blev det iallafall men tveksamt om han verkligen blev det såhär i efterhand. Hyrde ut min lägenhet och flyttade efter ett litet tag in till honom. Allt har fungerat så bra, inga bråk och inga motgångar.

    Vi har rest mycket ihop och han gillar verkligen att umgås med min familj (gillade).

    Vi planerade barn tillsammans och jag blev gravid. Vi var lyckliga men jag började känna mig så ensam. Jag var illamående och kände mig konstant sjuk i flera veckor.

    Jag har jobbat hemifrån under pandemin och det blir träligt att bara gå hemma, men har ändå ett stressigt jobb som jag behövt fokusera på.

    När brorsan var hemma hos oss började min kille bete sig konstigt. Han började bli nedvärderande mot mig och säga saker jag började skämmas för inför min bror. Min bror blev obekväm och han berättade dagen efter att 'detta känns inte bra nu när ni ska ha barn tillsammans och allt. Ser du inte att du är nedtryckt i skorna'.

    Jag har inte tidigare sett denna sidan av min kille. Han har höjt mig till skyarna tidigare och satt mig på en piedistal 'jag har berättat för alla vilken bra tjej du är' men sen var jag inte värd vatten helt plötsligt. Då var jag lat som inte ställde in disken i diskmaskinen på direkten, och jag var inte driven nog som aldrig jobbar övertid. Jag saknar 'en jävla anamma'. Jag fick dessutom höra att jag är så bortskämd. Ska tilläggas att jag inte är ett dugg bortskämd på något vis! Han började också uttrycka sin oro över att ha en framtid ihop med en tjej som ska bestämma allt. Det sjuka är att jag har varit så j*vla undergiven så det är inte sant! Har inte bestämt ett skit rent ut sagt i vårt förhållande.

    Ska inte försöka få det att framstå som att jag är felfri men jag fick skit för att jag råkade glömma bort vart jag la mina nycklar 'du är så himla slarvig jämt' och 'dina saker ligger ju överallt. Allt det som är stökigt här är ditt'

    Jag blev ju helt förstörd och började fundera på att flytta in i min lägenhet, bli särbo. Mådde dåligt av att bli så nedtryckt. Jag fick missfall och efter det har hela livet raserats känns det som. Ingen bebis och förhållandet som gick åt skogen. Vill inte ha en relation till en kille som behandlar en tjej på det viset heller, men hela min vision om framtiden tillsammans med den här fantastiska, omtänksamma och varma mannen gick i kras. Ja, för han har faktiskt såna sidor också. Det har dom alla verkar det som.

    En till sak som jag tycker är märkligt, men som många kvinnor verkar acceptera. Min kille tittade på porr samtidigt som jag var gravid, och jag frågade varför och att jag blir sårad för jag vill inte ha sånt smuts i vårt förhållande (nej jag är inte troende men har sett vad porr kan göra med relationer). Då säger han 'men du mår ju så dåligt jämt'. Är det här ett bra beteende hos en kille?

    Nu när vi gjort slut skriver han meddelanden om att han har blivit så sårad. Men jag då? Jag har gått igenom missfall och nästan psykisk terror och det är han som är sårad? Han ringer runt till mina familjemedlemmar och har velat få mig till läkare för att få antidepressiva..mina föräldrar säger att dom känner inte igen mig i det han beskrivit. Han har även ljugit om att jag är så svartsjuk, men det stämmer inte. Jag blir helt förstörd, känns som att jag är en dålig människa av det han beskriver. När han spanar på tjejer och jag sa till en gång var hans svar 'jag trodde du hade kommit över sånt där'.

    Snälla vart är alla bra män?

    Jag vet även att jag måste släppa den här idioten men det är så fruktansvärt svårt att gå vidare.

  • Svar på tråden Vad har jag varit ihop med för person genom alla år?
  • Anonym (..)
    Mon 4 Jan 2021 03:01
    #1
    +1

    Var jäkligt glad att ni inte är ihop längre och skit i om han kör martyrkortet. det är inte värt det att försöka förklara dig och givetvis inte att lägga mer tid på honom

     Piedestal kontra nedvärderande, kontrollerande beteeende,martyrbeteende...
    Behöver väl inte leta diagnossidor men tycker man ser de flesta varningstecknen för psykologiskt och fysiskt våld.

  • Anonym (tiden­)
    Mon 4 Jan 2021 03:14
    #2

    FInns bra män. Släpp tanken på någon partner och fokusera på dig själv och dina nära eventuellt andra människor.

  • Mon 4 Jan 2021 07:44
    #3
    +1

    När du behövde honom som mest, hånade han dig och var oförstålig. Det visar hans rätta sida, ett förhållande har med och motgångar och om man älskar sin patner så tar man sig igenom dem tillsammans. I all denna missär så kanske du kan se ljuset i det hela, att du han se hans rätta sida innan det var försent. Nu har du chansen att träffa någon som faktiskt älskar dig och vill skapa ett liv med dig helhjärtjat, på bådas vilkor. Du ska inte behöva vara underlägsen, anpassa dig och tippa på tårna för din partner, då är det inte dig han lever med utan illutionen om hur han vill ha sin kvinna. Och man kan inte låtsas hela livet.

  • Anonym (Linn)
    Mon 4 Jan 2021 08:15
    #4

    När du var gravid vågade han äntligen visa sitt rätta ansikte, för då var du "fast". Det är typiskt för misshandlande män att göra så.

    Jag förstår att det var väldigt jobbigt med missfallet, jag är ledsen för din skull. Men samtidigt är det det bästa som kunde hänt. Det gjorde så att du blev fri från denna man. Annars hade du suttit fast i många år framöver med en elak man som trycker ner dig mer och mer, tills du bara är en skugga av ditt forna jag.

    Skär av all kontakt med honom. Be dina släktingar att sluta svara när han ringer. Han vill svartmåla dig och själv framställa sig som offret, så gör såna män som han. Det går inte att diskutera eller försöka nå fram, man måste bara så långt bort man bara kan.

  • Anonym (Yllet­)
    Mon 4 Jan 2021 09:24
    #5

    Låter tyvärr som ett typiskt misshandelsförhållande. Först höja den andra till skyarna för att sen trampa ner dem, i synnerhet när de blivit gravida och är mer fast i relationen. Jag är så glad för din skull att ni inte längre är tillsammans! Blockera hans nummer mm och gör dig helt fri från honom. Det går inte att resonera med såna personer. Du har uppenbarligen fina människor omkring dig som ser vad han håller på med för skit och som försvarar dig. Ty dig till dem och hitta styrka där.

    Du har inte gjort något fel. Men han har använt en klassisk teknik under flera år för att bryta mer dig. Så underbart att han misslyckades!!

  • Anonym (A)
    Mon 4 Jan 2021 17:23
    #6
    Anonym (tiden) skrev 2021-01-04 03:14:48 följande:
    FInns bra män. Släpp tanken på någon partner och fokusera på dig själv och dina nära eventuellt andra människor.
    Håller med
  • Anonym (Wow)
    Mon 4 Jan 2021 17:52
    #7

    Wow vilken förebild du är för många olyckliga kvinnor därute, som tragglar sig igenom varje dag i väntan på att ett mirakel ska ske. Beslutet är ingen annan än ditt eget. Den ända som kan påverka är en själv. Så starkt att sätta ner foten och mena det!

    Ditt inlägg bevisar att du bär på en styrka inom dig. Det finns andra män som kommer att göra dig till en fantastisk och lycklig mamma! Jag lovar. Stor kram :)

  • Anonym (L)
    Tue 5 Jan 2021 16:15
    #8
    +1

    Fy! En typisk narcissist! Var glad att du tog dig där ifrån. Och att ni aldrig fick barn var nog meningen.
    En liten tanke bara.. tror du han träffade någon annan under den tiden han blev "konstig". Har hänt mig. Så det kanske kan ligga något i det.

Svar på tråden Vad har jag varit ihop med för person genom alla år?