• Fri 8 Jan 2021 08:19
    254 visningar
    0 svar
    0
    254

    SVERIGES DELAKTIGHET I SYRIEN-KRIGET

     




    Jag har läst Patrik Paulovs bok ?Syriens tystade röster? (2019). Här kan man bland annat läsa hur Sverige helt öppet arbetat för regimbyte i Syrien och även har finansierat ?oppositionella? i Syrien med minst 56 miljoner kronor. Oppositionella grupper som har begått mord, våldtäkt, tortyr och däri bland annat IS ingick.


    SVENSKA BISTÅNDSPENGAR TILL TERRORGRUPPER


    Sverige var från dag ett helt öppen med att man ville ha ?regimbyte? i Syrien (en ren krigsförklaring) och alla riksdagspartier var med på notan. Vänsterpartiets Jonas Sjösted twittrade att ?Assad var en bödel och förtryckare och att Syrien aldrig kunde få fred och frihet så länge han var vid makten?.


    Något annat som är häpnadsväckande är att svenska biståndspengar har gått direkt till oppositionen i Syrien. Ett antal länder bildade Syria Recovery Trust Fund (SRTF) (Carl Bildt var en av de drivande bakom projektet). Pengarna i denna fond gick till områden som var kontrollerade av oppositionen. Regeringen Reinfeldt bidrog med 40 miljoner kronor och senare sköt Margot Wallström till ytterligare 16 miljoner kronor. Pengarna betalades ut från svenska Utrikesdepartementet. Svenska biståndsorganet SIDA har bidragit med närmare 100 miljoner kronor till ?fri journalistik? i rebellkontrollerade områden. Detta innebär alltså att Sverige aktivt understött terrorhandlingar i Syrien.


    NATO-LÄNDER OCH EU


    Nato-länder började efter ett tag att ösa in pengar och vapen till de så kallade rebellerna. Även länder såsom Turkiet, Saudiarabien, Qatar bidrog med både pengar och vapen till oppositionen. CIA såg till att tonvis med vapen smugglades in i Syrien via Turkiet. Bland annat fick oppositionen tillgång till USA: s pansarvärnsrobot TOW. Grävande journalister har fått fram att pengarna bland annat gått till pickup-bilar av märket Toyota och Isuzu.


    Läs hela artikeln:


    https://jmm.nu/syriens-tystade-roster-patrik-paulov/


     

Svar på tråden SVERIGES DELAKTIGHET I SYRIEN-KRIGET