• Anonym (Undrar)

    Blodpudding utan fläsk?

    Finns det?

  • Svar på tråden Blodpudding utan fläsk?
  • sextiotalist

    Aldrig ätit den kombinationen

  • Anonym (F)

    Här hos oss finns det. Lingonsylt och rivna morötter.

  • Fjäril kär
    Anonym (Undrar) skrev 2021-01-09 16:01:09 följande:

    Finns det?


    Som innehåll eller tillbehör? Hur menar du?
  • Anonym (Undrar)
    Fjäril kär skrev 2021-01-09 16:27:30 följande:

    Som innehåll eller tillbehör? Hur menar du?


    Menar blodpudding som inte innehåller grisblod, bara koblod.
  • Anonym (Urk)

    Varken med eller utan - stekt sårskorpa är inte människoföda ...

  • FtS70

    Ja, visst kan du göra det på nötblod, det finns nog recept att finna om du googlar.

  • Anonym (Undrar)
    FtS70 skrev 2021-01-09 17:49:04 följande:

    Ja, visst kan du göra det på nötblod, det finns nog recept att finna om du googlar.


    Nej usch jag vill inte göra själv! Jag undrar om det finns färdig blodpudding att köpa som inte innehåller grisblod.
  • Fjäril kär
    Anonym (Undrar) skrev 2021-01-09 18:07:58 följande:

    Nej usch jag vill inte göra själv! Jag undrar om det finns färdig blodpudding att köpa som inte innehåller grisblod.


    Inte i vanliga fall nej. Då ska du ha turen att nån bonde gör det eller att du hittar i nån utländsk delikatesaaffär. Blodpudding görs bara i ett fåtal länder (Skandinavien och England i princip) så få vet vad det är.
  • Aniiee

    Kolla om du har någon köttbonde med egen butik eller som är ansluten till typ gröna gårdar eller något. De brukar vara villiga att fixa ett tillfälligt parti av det mesta om någon visar sig intresserad.

    Men nej, något kommersiellt märke med blodpudding gjort på nötblod känner jag inte till. Av nyfikenhet undrar jag varför du vill ha det?


    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Anonym (Undrar)
    Aniiee skrev 2021-01-09 18:44:03 följande:

    Kolla om du har någon köttbonde med egen butik eller som är ansluten till typ gröna gårdar eller något. De brukar vara villiga att fixa ett tillfälligt parti av det mesta om någon visar sig intresserad.

    Men nej, något kommersiellt märke med blodpudding gjort på nötblod känner jag inte till. Av nyfikenhet undrar jag varför du vill ha det?


    Tvivlar på att hemmagjord blodpudding är gott, blir nog aldrig som den man köper.

    Jag äcklas av tanken på grisblod, eller rättare sagt blod överhuvudtaget men grisblod är värst.
  • Aniiee
    Anonym (Undrar) skrev 2021-01-09 19:49:06 följande:
    Tvivlar på att hemmagjord blodpudding är gott, blir nog aldrig som den man köper.

    Jag äcklas av tanken på grisblod, eller rättare sagt blod överhuvudtaget men grisblod är värst.
    Tvivla på du. Vet gör man först när man provat. 

    Men du kan äta blodpudding? Varför inte bara skippa det?
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Aniiee
    Anonym (Undrar) skrev 2021-01-09 19:50:17 följande:
    Tack! Går den köpa i affären eller måste man köpa via deras hemsida?
    De levererar till butiker i Uppsala-området om jag förstått det rätt.
    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
  • Anonym (Undrar)
    Aniiee skrev 2021-01-09 19:56:55 följande:

    Tvivla på du. Vet gör man först när man provat. 

    Men du kan äta blodpudding? Varför inte bara skippa det?


    Det är ju gott med blodpudding.
  • Anonym (F)

    Blodpudding i butik innehåller (största ingrediens först): vatten, fullkorsmjöl, olja. Sen blodpulver från gris och nöt.

    Någon slafsig blodig tillverkning är det inte frågan om.

  • Anonym (Undrar)
    Anonym (F) skrev 2021-01-09 20:11:55 följande:

    Blodpudding i butik innehåller (största ingrediens först): vatten, fullkorsmjöl, olja. Sen blodpulver från gris och nöt.

    Någon slafsig blodig tillverkning är det inte frågan om.


    Jag vet att det är blodpulver.
  • Anonym (Mums)
    Anonym (Urk) skrev 2021-01-09 16:28:34 följande:

    Varken med eller utan - stekt sårskorpa är inte människoföda ...


    Nej stekt sårskorpa låter inte som någon höjdare. De ska ätas råa direkt när man pillat bort dem från såret. Mums!
Svar på tråden Blodpudding utan fläsk?