• lollollo

    41kvm 2rok + bebis

    Någon som bor i en 2rok på 41kvm med en bebis/litet barn? Funkar det?

    Fått erbjudande på lägenhet som är såå billig, så vore så härligt att kunna spara pengar och sen köpa hus om 2-3 år... Men funkar 41kvm med bebis? Vi är ju ute mycket och så...

  • Svar på tråden 41kvm 2rok + bebis
  • Anonym (ak)

    Är det bara du och bebisen så anser jag att det inte är några problem. 
    Bor ni två vuxna och bebisen däremot kan det bli trångt, och svårt att hitta plats och tillfälle att gå undan om man behöver vara själv.
    Sen beror det ju på hur stort/litet ni bor nu, är skillnaden stor?

  • Anonym (2 barns mor)

    Kan vi sova ostört?
    Kan ni sova med öronproppar?
    Kan man dra sig undan och vara ifred?
    Har ni nära till släkt och vänner?
    Hur mycket skulle ni kunna spara om året?
    Är den mysig?
    Hur ser era liv ut i övrigt?
    Självklart kan en liten familj bo på 41kvm men om ni kan vet nog ingen innan ni provat.

  • viseversa

    Vi bodde två vuxna och 3 barn på 53kvm. Visserligen var nr 3 bara en liten bebis när vi flyttade. Men det gick såklart även fast det var trångt. Innasn bodde vi 2 vuxna och en bebis på 47kvm. En etta bodde vi i då. Två vuxna och en bebis på 41kvm funkar självklart. Bebisar tar itne så mycket plats och kräver inte eget rum på flera år. 

  • Tissel91

    Vi bor två vuxna och snart två bebisar på 38 kvm. Inte optimalt, men det kommer fungera. Vi har gjort om sovrummet till barnrum och ställt vår säng i vardagsrummet. Tänker att om planlösningen är bra på den som är 41 kvm så fixar man det om man vill. Vi kommer bo kvar så länge vi kan för att flytta större när barnen gått klart förskolan.

  • Anonym (Red)

    Jag hade inte gjort det. Du skriver att ni är ute mycket, men ni sover väl hemma/inne? Vi bor i en lyhörd trea med en bebis. Bebisen låter mycket på natten, och det är då skönt att vi kan turas om att sova i gästrummet med öronproppar. Utvilade föräldrar ger gladare föräldrar som leder till gladare barn.

    Hur bor ni idag? Hade det blivit stor skillnad ytmässigt?

Svar på tråden 41kvm 2rok + bebis