• Anonym (3egån­gengil­lt?)
  Tis 19 jan 2021 06:11
  28 visningar
  0 svar
  0
  28

  Missfall, MA - gravid igen

  Nu vill jag ge er hopp. Ni som precis som jag, googlat natt och dag och sökt svar.

  Jag är 35 år, har 3 friska barn sedan innan... yngsta dottern blir 5 i april, och vi har sugit på karamellen lite väl länge kanske här hemma, men tillslut beslutade vi att EN till ska vi väl ha, innan vi blir för gamla.

  På 3e försöket tog det sig. Saken var biff, tänkte vi... slutade i tidigt missfall vecka 6 (5+1).

  2 veckor efter missfallsblödningens start hade jag ägglossning... Jag blev gravid, IGEN!

  vecka 9+2 sågs ett välskapt foster på UL. Vecka 11+1 gjorde vi nipt. Vi väntade med spänning på resultat och julen nalkades.

  När svaret på nipt fortfarande inte kommit fredag 18 dec, så bokade jag ett privat UL till den 20 dec. Vi skulle upp till stugan med svärföräldrarna, så en fin inramad bild i julklapp, såg jag framför mig (vi hade vart väldigt tysta om graviditeten).

  Söndag 20 dec kom.. jag var i vecka 13 (12+3). UL konstaterade MA, fostret hade dött i vecka 10+0.

  Svar på nipt kom 3 dagar senare, en frisk pojke.

  Märkligt att nipt påvisade friskt barn trots att det var dött redan vid provtillfället. Kvinnokliniken kan inte ge något vettigt svar.. de känns....kalla... jag frågar om aggressivt immunförsvar.. men vi får ingen hjälp...

  Den 23e dec kom graviditeten ut med hjälp av cytotec. Jag blödde i 8 dagar. Och för 2 veckor sedan hade jag en kraftig ägglossning... det var bara det att jag fortfarande visade positivt på graviditetsstickorna. Jag testade regelbundet ca varannan till var 3e dag. En vecka efter ÄL så började plusset ljusna och onsdagen den 13 januari (3 veckor efter att graviditeten kom ut) fick jag verkligen anstränga mig för att se strecket, men visst var det där.

  Igår 18 januari, plussade jag igen, strecket på stickan är starkare och clear blue digital visar - gravid 1-2 veckor.

  Jag har alltså blivit gravid trots "gamla" gravidhormoner kvar i kroppen. Trots att jag fortfarande plussade starkt efter MA, så verkar min ÄL hoppat igång 2 veckor efter blödningens start.. precis som vid mens.. så JA, det är alltså fullt möjligt att bli gravid trots att man har HCG kvar i kroppen efter missfall och MA.

  Hur det ser ut där inne, eller hur denna graviditet kommer gå är ju såklart omöjligt att säga. Men jag hoppas jag kunnat ge en gnista hopp och svar på frågor som snurrar i ens huvud när man drabbas av missfall eller MA!

  Kärlek till Er som kämpar!

Svar på tråden Missfall, MA - gravid igen
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...