• Anonym (Kaffedraken)

    Hjälp!! Kronisk nässelutslag (urtikaria)

    Någon här som varit med om eller känner till om kronisk nässelutslag (urtikaria). Min 10 åriga son har fått den diagnosen i höstas, efter att det började med mindre utslag i maj 2020, blev värre och större under juni och även hamnade på pung kulorna. Juli va hyfsat ok, han hade allergi tabletter då de misstänkte han fick dom pga allergi mot ngt. Sen fick han kortisonsalva att smörja med för att lindra kliande, återfuktande kräm därefter.

    Höll sig rätt ok under hösten men 2 veckor innan jul så har det kommit massor, och på nya ställen. Förr va det mest armar och ben, nu är det även mage och rygg samt rumpa. Han kliar sönder sig numera, I fredags fick han utskrivet attaraax då han även är orolig och lider lite av ångest. Remiss är skickad till sjukhuset nu också då barnmottagningen känner det behövs ytterligare utredning.

    Men han börjar få panik över allt smörjande och tabletter. Så detta börjar verkligen slita på han psykiskt. Någon här som har tips eller tricks för att bli av med detta eller minimera dom? Vore enormt tacksam för all hjälp!

Svar på tråden Hjälp!! Kronisk nässelutslag (urtikaria)