• Anonym (Tjeje­n)
    Sat 6 Feb 2021 06:50
    351 visningar
    5 svar
    5
    351

    Varför gör han så?

    Vi har varit vänner en tid, sen tillsammans, fick barn ihop tidigt, och sen fixade jag inte mer. Han gav dock aldrig upp och trodde att bebis och förlossningen skulle ge oss vår chans och finna varandra igen.

    Anledningen till att jag gjorde slut var för han var extremt svartsjuk, kontrollerande och massa annat. En man som höll koll på vem jag var med, pratade med mm även efter uppbrottet. Fick regler att leva med som gravid så som inte prata och umgås med andra män för bebis kunde höra i magen och tro dem var pappan.. Han har haft ständig kontroll så som dykt upp vart jag är, eller hört av sig med meddelande 'jaha du har varit där å där idag', vilket har stämt var gång. Han säger ibland det är vänner till han som sett mig och ibland att jag ska skita i hur han vet. Att han alltid kommer kunna hitta mig, så kommer aldrig undan.

    Han har gjort många övertramp i detta för han har tagit i mig hårdhänt, men även taffsat på mig, kysst mig osv. Nu när vi träffats när vårat barn är lite större. Detta har hållt i sig hela tiden, och jag är tydligen med vad jag vill. Men han vägrar ge sig. Får riktiga utbrott för jag då ex plockat väck han från sociala medier, för han förlorat kontrollen. Han är anmäld.

    Men till min fråga, efter försökt göra historien kort: nu har han sen någon vecka tillbaka lugnat sig. Det är liksom tyst. Visst han kör gärna här förbi ibland har jag sett. Men att gå från tjatet att det kommer bli vi en dag igen, till nästan inga meddelande. Han har ställt in allt som varit planerat med barnet och vill plötsligt knappt svara på meddelande. Jag skriver bara det som rör barnet. Men känner lite hur kan en som har sånt enormt kontrollbehov och sånt beroende plötsligt bara sluta? Vad är det jag missat?

    Han har gjort liknande en gång före och då kom han tillbaka med full kraft igen. Men denna gången känns det annorlunda.

    Jag funderar om han kanske släppt mig på riktigt nu och gått vidare, trotts att det inte ens är 2 veckor sen han sa saker som det ska bli vi igen, du kommer aldrig undan mig för barnet påminner dig om mig hela tiden, vi kommer sitta där tillsammans en dag osv.

    Men hur kan han bara helt plötsligt sluta va sån.?

    Vissa säger han inte alls lagt av utan spanar från håll.. Att han låter mig tro det är över så jag släpper garden lite och sen är han där igen.

    Det är en man som ger tydliga regler jag ska leva efter för innan var jag gravid med hans barn och då var det anledningen, nu är drt för jag är mamma till hans barn.. Men nu då nästan helt tyst. Det är skrämmande.

    Men kanske någon här som har erfarenhet av liknande situation eller man/kvinna. Som kanske kan få mig att tänka på annat sätt. För visst slutar inte svartsjuka och kontrollbehov så där bara? Snart hållt på i 2 år..

    Han har bokat möten på familjerätten nu.. Där han gärna vill vi ska ses massor har han sagt, för prata om oss. Han har sagt att vi get det en tid nu så du får lugna dig så ser vi sen..

    Precis som om han tänker ett par dagars tystnad ska få det han gjort blekna..

    Han är extremt duktig på att manipulera, och det har krävts mkt jobb med psykolog för min del att inse det och hitta tillbaka till en normal verklighet. Vill inte hamna så igen.

  • Svar på tråden Varför gör han så?
  • Sat 6 Feb 2021 07:13
    #1

    Skulle tippa på att han antingen träffat någon annan som upptar han tid och fokus eller att han planerar något och fått rådet att inte kontakta dig då det ser dåligt ut om han försöker kontrollera dig.

  • Anonym (Var försik­tig!)
    Sat 6 Feb 2021 07:26
    #2
    Dexter dot com skrev 2021-02-06 07:13:22 följande:

    Skulle tippa på att han antingen träffat någon annan som upptar han tid och fokus eller att han planerar något och fått rådet att inte kontakta dig då det ser dåligt ut om han försöker kontrollera dig.


    Ja, låter troligt.
    Var försiktig, det kan vara ett spel och du känner honom bäst.
    Tror inte han haft någon omvälvande insikt i sitt beteende eller sökt hjälp i form av terapi el dyl.
    När han inser han inte kan få dig tillbaka eller det går som han vill kan han försöka ge igen/ljuga, så håll dig kall med honom ev filma/spela in om ni möts ensamma.

    Undvik och skär banden med honom så gott det går. Om ni måste ha kontakt pga ert gemensamma barn, håll kontakten på minimum och ha gärna med dig närstående vid hämtning/lämning så du inte är själv med honom ifall han blir obehaglig.

    Om det känns extra stressigt för dig, ta stöd/ha någon att prata med. Kanske kontakta din tidigare psykolog om du känner dig bekväm med hen.

    Ta hand om dig <3
  • Anonym (eee)
    Sat 6 Feb 2021 07:36
    #3
    +1

    Ha alltid någon annan med om ni måste träffas. 

    Har ni varit på familjerätten förut? Om inte, var beredd på att de bara kommer hantera er som vilka föräldrar som helst.
    Om han inte rakt ut visar sina konstiga sidor så behöver du tala om att han hotat och hållit på, och att han haft regler för dig, och att du verkligen INTE någonsin kommer bli ihop med honom igen - att säga det tydligt inför familjerätten. Han kommer så klart skratta, säga att du inbillar dig osv. Men sanningen måste fram. 

    Han tror dock fel om han tror att familjerätten ska hjälpa er att bli ihop igen ("ses massor och prata om oss"). Där kan de tex hjälpa till med umgängesavtal kring barnet, det är väl det vanligaste de gör. Men jag har svårt att se att de ska vilja boka in er "massor" . 
    Antagligen tror han att familjerätten är en bra kanal för honom att komma åt dig. 

  • Anonym (Lvi)
    Sat 6 Feb 2021 07:37
    #4
    +1

    Jag blev hårt kontrollerad i ett tidigare förhållande. Det var helt sjukt, jag blev tex kallad för hora för att jag skaffade ett fb-konto. Till sist hade jag inget liv och inga vänner kvar, men lyckades ta mig ur relationen. Han hade svårt att acceptera att det var slut och började stalka mig. Jag var rädd och försökte fly undan, men till sist tog jag kontakt med honom och sa att det räcker. Det kommer aldrig bli vi igen. Det är för sent. Efter det backade han och vi har inte haft någon kontakt sedan dess.

    Jag håller tummarna för att ditt ex äntligen har fattat också!

  • Sat 6 Feb 2021 08:31
    #5

    En riktig varning här, ett sånt här ändrat beteende ska man ta på största allvar. Tycker du bör se till att bo hos någon vän eller anhörig ett tag och inte ens gå och slänga soporna själv, för det här kan lika väl vara ett tecken på att han tänker ha ihjäl dig.

Svar på tråden Varför gör han så?