Forum Övrigt - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Matte-hjälp

  Tor 18 feb 22:13 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Tor 18 feb 22:13
  Hej! Jag behöver hjälp med dessa tal. Någon som kan tänka sig att hjälpa mig mot en liten summa?

  Låt oss börja med att definiera
  f:??[1,?[f:R?[1,?[ enligt f(x)=32cos(?x)+6f(x)=32cos?(?x)+6, och g:???g:R?R enligt g(x)=7x2g(x)=7x2. I den här inlämningsuppgiften ska vi studera den sammansatta funktionen hh av ff och gg, vilken uppfyller h(x)=f(g(x))h(x)=f(g(x)) för alla xx i dess definitionsmängd. a) Ge uttrycket för h(x)h(x). b) Beräkna h(3)h(3), h(4)h(4) och h(5)h(5). Ditt svar ska inte innehålla någon sinus- eller cosinusfunktion och ska inte vara på decimalform. c) Skriv ut definitionsmängden och målmängden för hh. d) Bestäm värdemängden för hh. e) Är hh en injektiv funktion? Om ja, ge ett bevis; om nej, ge ett motexempel. f) Är hh en surjektiv funktion? Om ja, ge ett bevis; om nej, ge ett motexempel.
 • Tor 18 feb 22:39 #1

  Obegripligt inlägg, men vill du ha läxhjälp så kan du testa lite olika online-resurser och/eller läxhjälp som du betalar för (googla!).

  Gratis:
  dothemath.se/

  www.mattecoach.se/

  www.pluggakuten.se/

  www.intize.org/

 • Tor 18 feb 23:06 #2 +1
  tessan1221 skrev 2021-02-18 22:13:51 följande:
  Hej! Jag behöver hjälp med dessa tal. Någon som kan tänka sig att hjälpa mig mot en liten summa?

  Låt oss börja med att definiera f:??[1,?[f:R?[1,?[ enligt f(x)=32cos(?x)+6f(x)=32cos?(?x)+6, och g:???g:R?R enligt g(x)=7x2g(x)=7x2. I den här inlämningsuppgiften ska vi studera den sammansatta funktionen hh av ff och gg, vilken uppfyller h(x)=f(g(x))h(x)=f(g(x)) för alla xx i dess definitionsmängd. a) Ge uttrycket för h(x)h(x). b) Beräkna h(3)h(3), h(4)h(4) och h(5)h(5). Ditt svar ska inte innehålla någon sinus- eller cosinusfunktion och ska inte vara på decimalform. c) Skriv ut definitionsmängden och målmängden för hh. d) Bestäm värdemängden för hh. e) Är hh en injektiv funktion? Om ja, ge ett bevis; om nej, ge ett motexempel. f) Är hh en surjektiv funktion? Om ja, ge ett bevis; om nej, ge ett motexempel.
  Om minst ett av frågetecknena är ett pi och ett är en lemniskata, så kan jag nog gissa vilka funktioner den obegripliga texten avser. Men det luktar hemtenta om uppgiften tycker jag, så jag hoppas att du inte försöker fuska?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll