• EnglandsSvenskan

    Erfarenheter av International eller British school i Stockholm?

    Hej,

    Jag funderar på att flytta hem till Stockholm från England och undrar om någon här har erfarenhet av de äldre årskurserna i Brittiska skolan i Danderyd eller Internationella skolan inne i stan? Jag har en tonåring som bara har gått i brittisk skola i UK och skulle inte klara av svenskundervisningen i vanlig svensk skola, även om hon pratar en del.

    Alla erfarenheter välkomnas då det finns väldigt få recensioner på nätet och många rätt irrelevanta, då de handlar mest om elever i yngre åldrar.

  • Svar på tråden Erfarenheter av International eller British school i Stockholm?
  • Mrs Moneybags

    Har en nära bekant som jobbat på Stockholm international school och han tyckte det var bra. Nackdelen är ju att det är många barn som är i Sverige tillfälligt och därför flyttar runt i världen. 

    Har du även tittat på Rödabergsskolan och Engelska skolan Norr?

    rodabergsskolan.stockholm.se/rodabergsskolan

    www.esn.se/ 

    Dessa är alltså grundskolor, du kanske är ute efter gymnasier? 

  • EnglandsSvenskan

    Vad kul med ett svar och ett positivt sådant! Det är gymnasiet det gäller, helst då IB diploma, det verkat inte finnas lika många alternativ i Stockholm för den årsgruppen. Tror det finns en skola på södermalm också, men den är nog svår att komma in på om man inte har svenska högstadiebetyg och utan svenska språket.  

  • Anonym (Eli)

    Hej, skulle vara intresserad av att höra hur ni gjorde. Vi är en familj i England med två barn som funderar på flytt tillbaka till Stockholm, och har kollat på samma skolor. Alla tips välkomnas!

Svar på tråden Erfarenheter av International eller British school i Stockholm?