Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur lång väntetid för att hitta en matchande spermiedonator?

  Ons 10 mar 20:36 Läst 2 gånger Totalt 3 svar
  Ons 10 mar 20:36

  Som rubriken lyder, hur lång tid tog det för er andra innan ni fick beskedet att de hittat en matchande spermiedonator?

  Vi kommer troligtvis att behöva en donator och då undrar jag hur lång är väntetiden från att det är klargjort att det kommer behövas? Vad jag har försökt läsa mig till så är det stora skillnader på väntetiderna runt om i landet.

  Vi har fick remissen skickad till shalgrenska och nu äntligen fick vi tid då min sambo ska genomgå en TESE i början av april. Vi började den här fertilitetsutredning oktober 2019.

  Tacksam för alla svar för er som genomgått detta.

 • Ons 10 mar 23:31 #1

  Expressen rapporterade så sent som ikväll att region Skåne ställt in alla inseminationer med donerad sperma flera månader framöver. Det är eftersom det helt enkelt inte finns någon sperma tillgänglig. Jag vet inte hur det ser ut i andra regioner. Det förefaller troligt att alla regioner påverkats i mer eller mindre utsträckning av den här typen av eftersläpande pandemi-effekten.

  Själv donerade jag till klinik för fem år sen och det som förvånade mig mest var hur lång tid det tog allt som allt, dvs när det var klart behövde man ändå vänta i ett halvår till innan donationerna kom in i systemet.

  Länk till artikeln på Expressen:

  www.expressen.se/kvallsposten/spermiebrist-i-skane-pa-grund-av-covid-19/

 • Tor 11 mar 07:12 #2

  Det var det jag var lite orolig för... De har haft problem länge med att de inte har tillräckligt i lager och därför är köerna så långa, pandemin har såklart försvårat en del också. Men finns det inget i lagren så finns det inte! Tack för länken och tack för att du är en av dem som donerar, ni behövs!

 • Sön 14 mar 17:20 #3

  Är det ingen mer som vet? Hur länge fick ni vänta innan man hittade en matchande donator?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll