• Svanholm

    Tonårslivet! (på FB).

    Hej alla mini-teens föräldrar! Jag vill tipsa er om en FB-grupp!

    Jag har upplevt att det sällan funnits/finns forum för att prata om tonårslivet, när det finns en massa tips och tricks för mindre barn. Samhället utvecklas ju helt enkelt och det är många faktorer/rädslor att ta hänsyn till. Så varför inte ta hjälp av varandra av de utmaningar som vi möter och som knappast blir mindre bara för att barnen blir äldre?

    "Tonårslivet!" heter Facebookgruppen och har 150 medlemmar. Sök och bli medlem! 

    Om gruppen: 


    "Välkommen till Tonårslivet! (i dubbel bemärkelse) - för anledningen till varför du söker dig hit är förmodligen för att även du nu kommer att behöva möta och handskas med en ny fas i livet, älskade tonårslivet!


    Denna grupp är till som ett forum där föräldrar till pre-teens (ca 8-10) och teens (13-18) , kan mötas för att prata och få stöd/tips/tankar och ideér om hur man ska bemöta tonårslivet med allt vad det hör till.
    Bakgrunden till gruppen kommer från att det helt enkelt inte finns så många forum därute som är till för föräldrar med tonårsbarn. Medan det finns tusentals grupper (mammagrupper, BVC osv) där man möts för att diskutera uppfostran och mående hos yngre barn.
    Hur förbereder man sin pre-teen för sociala medier på bästa sätt? Hur förhåller man sig till till könsnormer och exempelvis skönhetsidealet? När ska man börja prata om sex OCH porr med sina barn och försäkra dem om att porren inte ska vara deras sexualundervisning? Hur gör du för att reglera hur mycket tv/dator/mobilspel sitt ungdom spelar, och vad känns rimligt?
    Ja.. låt oss ta reda på detta och mycket mer tillsammans!

    OBS! I denna grupp använder vi oss inte av mama-shaming eller tillrättvisande. God ton och en välvilja är något som förväntas."

    Hejhej! :) 

Svar på tråden Tonårslivet! (på FB).