Forum Lägenhet - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Högdalen eller Johannesfred?

  Tis 30 mar 21:59 Läst 0 gånger Totalt 0 svar
  Tis 30 mar 21:59

  Hej. Jag letar lägenhet och har möjlighet att köpa 2 olika bostadsrätter, men jag är lite kluven gällande vilken jag ska välja. Båda är inom min budget (skiljer 200 000 kr där den i Högdalen är dyrast) och har jämförbar månadshyra. Bra föreningar med god ekonomi och nära till kommunikationer.

  Val 1. En tvåa i Johannesfred/Bromma på 46 kvadrat. Slitet med gulnande tapeter, gamla element, flagnande lister etc. Inga renoveringar har gjorts sen 90-talet och badrummet är i akut behov. Bra planlösning, men mindre än vad jag önskar (skulle vilja ha minst 50 kvadrat, men plånboken styr). Området lockar mig mycket. Väldigt fint och rent. Känns som ett säkert område.

  Val 2. En trea i Högdalen på 73 kvadrat. Nyrenoverat badrum och fina golv. Jag vill byta ut några tapeter, men annars behöver inget göras. Den är rymlig och väl planerad. Jag är dock lite osäker på området. Det går många dåliga rykten om Högdalen och jag har fått varningar från folk som säger att man ska vara försiktig sent på kvällarna. Jag jobbar treskift på sjukhus så kommer att komma hem sent från jobbet vissa dagar, inklusive röda dagar och helger. Dessutom är det inte lika mycket naturområden i närheten.

  Det är fullt möjligt att ryktena om Högdalen är överdrivna och falska. Någon som vet hur det är att bo där? Och vilken lägenhet skulle ni välja? Den mindre, slitna tvåan i ett område som lockar, eller den större, renoverade trean i ett potentiellt problemområde?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll