• Wed 31 Mar 2021 23:59
    2861 visningar
    15 svar
    15
    2861

    Vilket av dessa flicknamn från namntoppen är finast?

    Vad associerar ni namnen till och vad är det för typ av namn stilmässigt? Är namnet mjukt eller hårt?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vilket av dessa flicknamn från namntoppen är finast?
  • Kusine­n
    Thu 1 Apr 2021 00:18
    #1
    +1

    Elvira och Julia gillar jag bäst av dessa.

    Tycker nog alla namn i listan är söta och lute "sirliga".

  • Anonym (i)
    Thu 1 Apr 2021 01:54
    #2

    Siri, Juni, Elina och Emilia är fina. Säkert något mer jag glömt bort.

    Märta är fult. Tänker på en dryg överklassbrud.

  • Anonym (i)
    Thu 1 Apr 2021 01:58
    #3

    Freja, Stella och Ines är också fina.

    Att Isabelle verkar vara poppis som namn förvånar mig verkligen! Iofs, gillar man Issa, Isso, Bella eller Belle så är det väl ett bra namn. Ingen kommer säga Isabelle, det är inte ens vackert.

  • Anonym (Lite salt)
    Thu 1 Apr 2021 05:46
    #4

    Många fina namn på listan.

    Alice, Märta, Lovisa, Livia, Lilly och Liv tycker jag bäst om. Men inget är egentligen fult, alla funkar.

  • Thu 1 Apr 2021 11:56
    #5
    +1

    Alla är fina, speciellt Alice och Signe tycker jag om.
    men gillar inte Belle och Ella särskilt mycket då jag inte uppfattar dem som "riktiga" namn utan som smeknamn. Lite som att döpa sitt barn till Leffe eller Jonte, har aldrig förstått mig på sådant.

  • Anonym (Ellie­)
    Thu 1 Apr 2021 12:31
    #6
    trollhona skrev 2021-04-01 11:56:43 följande:

    Alla är fina, speciellt Alice och Signe tycker jag om.

    men gillar inte Belle och Ella särskilt mycket då jag inte uppfattar dem som "riktiga" namn utan som smeknamn. Lite som att döpa sitt barn till Leffe eller Jonte, har aldrig förstått mig på sådant.


    Då gillar du inte Ellie heller kanske som också rätt vanligt som smeknamn?
  • Anonym
    Thu 1 Apr 2021 13:08
    #7

    Elise

  • Anonym (K)
    Thu 1 Apr 2021 13:56
    #8

    Stella, det är minst mesigt.

  • Anonym (blå)
    Thu 1 Apr 2021 14:30
    #9

    förstår inte varför signe är så populärt, låter som en gammal dam eller en katt

  • Anonym (För mycket fritid­)
    Thu 1 Apr 2021 15:51
    #10

    Mina associationer (har tråkigt så håll till godo):

    Alice - Alice i Underlandet. Men annars är Alice en medelklasstjej som är duktig i skolan och kommer att bli jurist eller läkare. Eventuellt feminist.

    Maja - Rimmar på Baja-Maja och kommer troligtvis att bli kallad för det i skolan. I övrigt är Maja en linblond och helsvensk flicka som bor på landet.

    Elsa - Ett riktigt tantnamn. Alternativt en stickig kofta. Elsa är döpt efter en avliden släkting. Som barn är hon glad över namnet på grund av Frost, men när hon blir äldre blir tantassociationen starkare och hon byter namn som vuxen.

    Freja - Nordisk gudinna. Föräldrarna är asatroende eller hippies. Freja är en glad och kaxig pojkflicka, som växer upp i ett kollektiv som påminner om filmen "Tillsammans". Givetvis går Freja på waldorfskola.

    Olivia - Fint namn. Olivia är en blond medelklasstjej med ganska alldagligt utseende. Medelmåttig när det gäller det mesta och blir sedan lågstadielärare.

    Wilma - Tänker bara på den stackars tjejen i Bohuslän, vars huvud hittades i en garderob. Om man ändå försöker bortse från det så är Wilma en WT-brud från någon förort. Uppväxt med ensamstående mamma som fick henne som 15-åring. Pappan är okänd. Wilma kedjeröker från 14 års ålder och blir själv mamma som 16-åring.

    Alma - Yllekofta. Alma är en blond hippieunge som går i Frejas klass på waldorfskolan. Blir vegetarian som 10-åring och frukterian som 16-åring. Gifter sig med en likasinnad träslöjdslärare.

    Ella - Ella är en alldaglig arbetarklasstjej som pluggar järnet med målet att byta samhällsklass. I tonåren festar hon på Stureplan för att få nya kontakter. Tio år senare är hon eskortbrud och en av årets deltagare i Expedition Robinson.

    Lilly - Associerar till Harry Potters mamma. Lilly är annars blond och en riktig WT-brud. Mamman har en tribal tatuerad på ena benet och kedjeröker under fläkten. Pappan sitter i fängelse. Lilly går ut skolan utan slutbetyg, flyttar hem till en tatuerare med kamphund som misshandlar henne. När hon tar sig loss ur det förhållandet fortsätter hon med andra liknande förhållanden. Hon är ensamstående fembarnsmamma (med lika många pappor till barnen) före hon fyller 30.

    Signe - Fint namn. Signe är mörkblond, lugn och duktig i skolan. Blir så småningom förskollärare.

    Ines - Fult tantnamn. Ines har fått den tveksamma äran att bära ett släktnamn. Som vuxen blir hon historiker med fyrkantiga glasögon.

    Saga - Den självklara associationen är väl sagor. Saga är en brunhårig medelklasstjej. Ensam flicka med flera bröder. Pluggar till sjuksköterska som vuxen.

    Stella - Hästnamn. Stella är således en hästtjej som tillbringar all sin vakna tid i stallet. Familjen har god ekonomi, så hon får en egen häst i 13-årspresent. Vid 16 års ålder vinner Stella SM i hästhoppning.

    Ellie - Fint namn. Ellie är en glad och linblond pojkflicka som växer upp i ett mindre samhälle i Dalarna eller Värmland. Hon gillar att spela fotboll och göra motocross. I tonåren återfinns Ellie i baksätet på en raggarbil och på Facebook finns det en grupp för alla som har legat med henne.

    Alva - Ett ortsnamn på Gotland. Alva är en stillsam och plikttrogen flicka. Familjen är frireligiös och Alva slutar som bullbakande fembarnsmamma och pastorshustru.

    Ester - Associationen är någon sorts mjukost. Ester växer upp på Södermalm i Stockholm. Mamman tillbringar föräldraledigheten på Café String och Ester har en retrovagn, ekologiska babykläder och är vegan från födseln. När Ester växer upp blir även hon en riktig hipster. Antingen lyckas hon som författare eller konstnär - eller också blir hon influencer med Sandra Beijer som största förebild.

    Julia - Min association är Julius Ceasar. Julia är en mörkblond medelklassflicka. Född på julafton eller dagarna däromkring och föräldrarna hade dålig fantasi. När Julia blir vuxen driver hon ett eget café.

    Ellen - 90-talsnamn. Ellen är Julias lillasyster som aldrig gör något särskilt väsen av sig. Är oskuld till 20-årsåldern och eventuellt nykterist. Blir anställd av sin syster, efter att ha misslyckats med sin karriär som genusvetare.

    Iris - Tänker på ögoniris. Iris är dotter till två botaniker och växer upp med krukväxter i alla hörn i hemmet. Givetvis döpt efter blomman Iris. Föräldrarna drömmer om att Iris också ska bli botaniker, men när Iris blir vuxen gör hon revolt, blir frisör, flyttar till centrala stan och har bara plastväxter.

    Sigrid - Fult tantnamn. Sigrid är en blond flicka med norskt påbrå. I Norge är det vanligare med gammaldags namn. Som barn har Sigrid alltid två tofsar och manchesterbyxor. Som äldre skäms hon över sitt namn och efter sin sjuksköterskeexamen flyttar hon till kusinerna i Norge, mycket för att slippa vara ensam om sitt tantnamn.

    Juni - En sommarmånad. Juni är liten och smal med blont eller ljusbrunt hår. Väldigt försiktig. Hon växer upp i ett torp i skogen med sin ensamstående mamma som odlar tomater i köksfönstret och försörjer sig som konsthantverkare. Junis pappa var en jonglör från Medeltidsveckans marknad, som mamman inte har sett sedan dess.

    Isabelle - Fint och väldigt feminint namn. Isabelle som person är dock inte särskilt trevlig. Hon är en hardcore mobbare med tuggummiberoende och blonderat hår. Så fort hon fyller 18 år byter hon föräldrarnas sparkonto mot silikonbröst i G-kupa.

    Edith - Ännu ett tantnamn. Elsas lillasyster som är döpt efter en annan avliden släkting. Under tonårstiden har Edith en period som hipster där hon försöker vara stolt över sitt namn, men till slut byter hon också namn som vuxen.

    Livia - Associerar till gullviva. Livia är en tystlåten och linblond flicka, som trivs i naturen och tycker om att fiska. Som 12-åring lyckas hon fiska upp årets största aborre och hamnar i lokaltidningen.

    Elise - Tänker på brevpapper. Elise kommer från Island, är duktig i skolan och ganska präktig. Flyttar tillbaka till Island efter studenten och ägnar resten av livet åt att forska om vulkaner.

    Elvira - WT-namn. Elvira är bästis med Ellie och växer upp i samma mindre samhälle i Dalarna eller Värmland. I tonåren blir hon diagnostiserad med ADHD och en tid senare återfinns hennes namn på Lexbase och hon själv på ett SIS-hem i Norrlandsskogen.

    Tyra - Fult tantnamn. Här har vi ännu en flicka som är döpt efter en avliden släkting. När hon växer upp blir hon dock konstnär och kommer på att det kan vara bra för varumärket att ha ett annorlunda namn.

    Liv - Associeras med livet. Växer upp med pretantiösa medelklassförälder som alltid sitter i skolrådet. Tyvärr hjälper det inte Liv från att bli kallad för HIV i skolan. Som vuxen blir Liv läkare och efter att universitetslektorn avrått henne från att bli gynekolog med specialisering på könssjukdomar blir hon istället chef för psykiatrin.

    Lovisa - Tänker på garnnystan. Lovisa växer upp i en småstad i mitten-Sverige. Hon har en vanlig Svensson-uppväxt, blir kvar i småstaden och får jobb på Subway.

    Märta - Utvandrarserien av Vilhelm Moberg. Märtas mamma är litteraturvetare och pappan är historiker. Märta själv är linblond och älskar att virka halsdukar. Blir sömmerska som vuxen.

    Joline - Associerar till Dolly Parton. Joline har en fransk mamma och älskar att spela piano. Efter studenten får hon stipendium till en musikhögskola i Paris och emigrerar.

    Elsie - Tänker på en stickig yllekofta. Elsie är brunhårig, växer upp i övre medelklassen, är kreativ och gillar att fotografera. Byter namn till Lisa som vuxen.

    Siri - Associerar med kranvatten, av oklar anledning. Siri är en blond och kaxig tjej som lätt hamnar i konflikter och är lite av en mobbare under skoltiden. Hon skärper dock till sig med åren och börjar på universitetet. Sedan hoppar hon av för att hon bli ihop med en landslangsspelare i fotboll och reser runt i världen med honom. När hon närmar sig 40 är hon förfallen och storhetstiden är över. Ensamt ansvar för barnen medan maken spelar VM har satt sina fysiska spår. Som känd fotbollshustru har hon dock några hundratusen följare på Instagram och är nöjd med det.

    Belle - Disneyprinsessa. Belle är som liten flicka nöjd med sitt Disneynamn, men som tonåring får hon en identitetskris som leder till en depression och ett könsbyte.

    Elina - Mamman är undersköterska och pappan arbetar i industrin. Inget större fel på dem, men de jobbar jämt för att få mat på bordet och Elina går på morgonfritids, eftermiddagsfritids och nattis. När Elina blir äldre rymmer hon till Syrien med random ISIS-soldat från grannskapet i miljonprogrammet.

    Emilia - Olivias lika alldagliga lillasyster. En något mer konstnärlig själ än sin storasyster. Alternativt en transtjej med emostil, som tidigare hette Emil.

  • Thu 1 Apr 2021 19:04
    #11
    Anonym (För mycket fritid) skrev 2021-04-01 15:51:54 följande:

    Mina associationer (har tråkigt så håll till godo):

    Alice - Alice i Underlandet. Men annars är Alice en medelklasstjej som är duktig i skolan och kommer att bli jurist eller läkare. Eventuellt feminist.

    Maja - Rimmar på Baja-Maja och kommer troligtvis att bli kallad för det i skolan. I övrigt är Maja en linblond och helsvensk flicka som bor på landet.

    Elsa - Ett riktigt tantnamn. Alternativt en stickig kofta. Elsa är döpt efter en avliden släkting. Som barn är hon glad över namnet på grund av Frost, men när hon blir äldre blir tantassociationen starkare och hon byter namn som vuxen.

    Freja - Nordisk gudinna. Föräldrarna är asatroende eller hippies. Freja är en glad och kaxig pojkflicka, som växer upp i ett kollektiv som påminner om filmen "Tillsammans". Givetvis går Freja på waldorfskola.

    Olivia - Fint namn. Olivia är en blond medelklasstjej med ganska alldagligt utseende. Medelmåttig när det gäller det mesta och blir sedan lågstadielärare.

    Wilma - Tänker bara på den stackars tjejen i Bohuslän, vars huvud hittades i en garderob. Om man ändå försöker bortse från det så är Wilma en WT-brud från någon förort. Uppväxt med ensamstående mamma som fick henne som 15-åring. Pappan är okänd. Wilma kedjeröker från 14 års ålder och blir själv mamma som 16-åring.

    Alma - Yllekofta. Alma är en blond hippieunge som går i Frejas klass på waldorfskolan. Blir vegetarian som 10-åring och frukterian som 16-åring. Gifter sig med en likasinnad träslöjdslärare.

    Ella - Ella är en alldaglig arbetarklasstjej som pluggar järnet med målet att byta samhällsklass. I tonåren festar hon på Stureplan för att få nya kontakter. Tio år senare är hon eskortbrud och en av årets deltagare i Expedition Robinson.

    Lilly - Associerar till Harry Potters mamma. Lilly är annars blond och en riktig WT-brud. Mamman har en tribal tatuerad på ena benet och kedjeröker under fläkten. Pappan sitter i fängelse. Lilly går ut skolan utan slutbetyg, flyttar hem till en tatuerare med kamphund som misshandlar henne. När hon tar sig loss ur det förhållandet fortsätter hon med andra liknande förhållanden. Hon är ensamstående fembarnsmamma (med lika många pappor till barnen) före hon fyller 30.

    Signe - Fint namn. Signe är mörkblond, lugn och duktig i skolan. Blir så småningom förskollärare.

    Ines - Fult tantnamn. Ines har fått den tveksamma äran att bära ett släktnamn. Som vuxen blir hon historiker med fyrkantiga glasögon.

    Saga - Den självklara associationen är väl sagor. Saga är en brunhårig medelklasstjej. Ensam flicka med flera bröder. Pluggar till sjuksköterska som vuxen.

    Stella - Hästnamn. Stella är således en hästtjej som tillbringar all sin vakna tid i stallet. Familjen har god ekonomi, så hon får en egen häst i 13-årspresent. Vid 16 års ålder vinner Stella SM i hästhoppning.

    Ellie - Fint namn. Ellie är en glad och linblond pojkflicka som växer upp i ett mindre samhälle i Dalarna eller Värmland. Hon gillar att spela fotboll och göra motocross. I tonåren återfinns Ellie i baksätet på en raggarbil och på Facebook finns det en grupp för alla som har legat med henne.

    Alva - Ett ortsnamn på Gotland. Alva är en stillsam och plikttrogen flicka. Familjen är frireligiös och Alva slutar som bullbakande fembarnsmamma och pastorshustru.

    Ester - Associationen är någon sorts mjukost. Ester växer upp på Södermalm i Stockholm. Mamman tillbringar föräldraledigheten på Café String och Ester har en retrovagn, ekologiska babykläder och är vegan från födseln. När Ester växer upp blir även hon en riktig hipster. Antingen lyckas hon som författare eller konstnär - eller också blir hon influencer med Sandra Beijer som största förebild.

    Julia - Min association är Julius Ceasar. Julia är en mörkblond medelklassflicka. Född på julafton eller dagarna däromkring och föräldrarna hade dålig fantasi. När Julia blir vuxen driver hon ett eget café.

    Ellen - 90-talsnamn. Ellen är Julias lillasyster som aldrig gör något särskilt väsen av sig. Är oskuld till 20-årsåldern och eventuellt nykterist. Blir anställd av sin syster, efter att ha misslyckats med sin karriär som genusvetare.

    Iris - Tänker på ögoniris. Iris är dotter till två botaniker och växer upp med krukväxter i alla hörn i hemmet. Givetvis döpt efter blomman Iris. Föräldrarna drömmer om att Iris också ska bli botaniker, men när Iris blir vuxen gör hon revolt, blir frisör, flyttar till centrala stan och har bara plastväxter.

    Sigrid - Fult tantnamn. Sigrid är en blond flicka med norskt påbrå. I Norge är det vanligare med gammaldags namn. Som barn har Sigrid alltid två tofsar och manchesterbyxor. Som äldre skäms hon över sitt namn och efter sin sjuksköterskeexamen flyttar hon till kusinerna i Norge, mycket för att slippa vara ensam om sitt tantnamn.

    Juni - En sommarmånad. Juni är liten och smal med blont eller ljusbrunt hår. Väldigt försiktig. Hon växer upp i ett torp i skogen med sin ensamstående mamma som odlar tomater i köksfönstret och försörjer sig som konsthantverkare. Junis pappa var en jonglör från Medeltidsveckans marknad, som mamman inte har sett sedan dess.

    Isabelle - Fint och väldigt feminint namn. Isabelle som person är dock inte särskilt trevlig. Hon är en hardcore mobbare med tuggummiberoende och blonderat hår. Så fort hon fyller 18 år byter hon föräldrarnas sparkonto mot silikonbröst i G-kupa.

    Edith - Ännu ett tantnamn. Elsas lillasyster som är döpt efter en annan avliden släkting. Under tonårstiden har Edith en period som hipster där hon försöker vara stolt över sitt namn, men till slut byter hon också namn som vuxen.

    Livia - Associerar till gullviva. Livia är en tystlåten och linblond flicka, som trivs i naturen och tycker om att fiska. Som 12-åring lyckas hon fiska upp årets största aborre och hamnar i lokaltidningen.

    Elise - Tänker på brevpapper. Elise kommer från Island, är duktig i skolan och ganska präktig. Flyttar tillbaka till Island efter studenten och ägnar resten av livet åt att forska om vulkaner.

    Elvira - WT-namn. Elvira är bästis med Ellie och växer upp i samma mindre samhälle i Dalarna eller Värmland. I tonåren blir hon diagnostiserad med ADHD och en tid senare återfinns hennes namn på Lexbase och hon själv på ett SIS-hem i Norrlandsskogen.

    Tyra - Fult tantnamn. Här har vi ännu en flicka som är döpt efter en avliden släkting. När hon växer upp blir hon dock konstnär och kommer på att det kan vara bra för varumärket att ha ett annorlunda namn.

    Liv - Associeras med livet. Växer upp med pretantiösa medelklassförälder som alltid sitter i skolrådet. Tyvärr hjälper det inte Liv från att bli kallad för HIV i skolan. Som vuxen blir Liv läkare och efter att universitetslektorn avrått henne från att bli gynekolog med specialisering på könssjukdomar blir hon istället chef för psykiatrin.

    Lovisa - Tänker på garnnystan. Lovisa växer upp i en småstad i mitten-Sverige. Hon har en vanlig Svensson-uppväxt, blir kvar i småstaden och får jobb på Subway.

    Märta - Utvandrarserien av Vilhelm Moberg. Märtas mamma är litteraturvetare och pappan är historiker. Märta själv är linblond och älskar att virka halsdukar. Blir sömmerska som vuxen.

    Joline - Associerar till Dolly Parton. Joline har en fransk mamma och älskar att spela piano. Efter studenten får hon stipendium till en musikhögskola i Paris och emigrerar.

    Elsie - Tänker på en stickig yllekofta. Elsie är brunhårig, växer upp i övre medelklassen, är kreativ och gillar att fotografera. Byter namn till Lisa som vuxen.

    Siri - Associerar med kranvatten, av oklar anledning. Siri är en blond och kaxig tjej som lätt hamnar i konflikter och är lite av en mobbare under skoltiden. Hon skärper dock till sig med åren och börjar på universitetet. Sedan hoppar hon av för att hon bli ihop med en landslangsspelare i fotboll och reser runt i världen med honom. När hon närmar sig 40 är hon förfallen och storhetstiden är över. Ensamt ansvar för barnen medan maken spelar VM har satt sina fysiska spår. Som känd fotbollshustru har hon dock några hundratusen följare på Instagram och är nöjd med det.

    Belle - Disneyprinsessa. Belle är som liten flicka nöjd med sitt Disneynamn, men som tonåring får hon en identitetskris som leder till en depression och ett könsbyte.

    Elina - Mamman är undersköterska och pappan arbetar i industrin. Inget större fel på dem, men de jobbar jämt för att få mat på bordet och Elina går på morgonfritids, eftermiddagsfritids och nattis. När Elina blir äldre rymmer hon till Syrien med random ISIS-soldat från grannskapet i miljonprogrammet.

    Emilia - Olivias lika alldagliga lillasyster. En något mer konstnärlig själ än sin storasyster. Alternativt en transtjej med emostil, som tidigare hette Emil.


    Kul att läsa dina associationer! Tack för att du tog dig tid :)
  • Thu 1 Apr 2021 20:24
    #12

    Hinner inte kommentera nu, men:

    Älskar:

    Märta, Lovisa, Liv, Tyra, Edith ,Iris, Signe, Alma, Elsa

    Tycker mycket bra om:

    Ellie, Siri, Elvira, Elise, Ellen,Sigrid, Alice

    Tycker bra om/är bra namn:

    Emilia, Elina, Isabelle, Julia, Ester, Alva, Ines, Ella, Olivia, Maja

    Ogillar:

    Livia, Juni, Ellie, Saga, Stella , Lilly, Wilma, Freja

    Ogillar skarpt:

    Belle,Joline


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Thu 1 Apr 2021 21:39
    #13
    fluu skrev 2021-04-01 20:24:12 följande:

    Hinner inte kommentera nu, men:

    Älskar:

    Märta, Lovisa, Liv, Tyra, Edith ,Iris, Signe, Alma, Elsa

    Tycker mycket bra om:

    Ellie, Siri, Elvira, Elise, Ellen,Sigrid, Alice

    Tycker bra om/är bra namn:

    Emilia, Elina, Isabelle, Julia, Ester, Alva, Ines, Ella, Olivia, Maja

    Ogillar:

    Livia, Juni, Ellie, Saga, Stella , Lilly, Wilma, Freja

    Ogillar skarpt:

    Belle,Joline


    Tack för svar! :) Du har skrivit Ellie under både ?tycker mycket bra om? och under ?ogillar?. Vilken stämmer?
  • Thu 1 Apr 2021 23:49
    #14
    Anonym (Ellie) skrev 2021-04-01 12:31:45 följande:
    Då gillar du inte Ellie heller kanske som också rätt vanligt som smeknamn?
    Nej, det är samma som Ella för mig. Missade faktiskt att Ellie stod med på listan. Tack för att du påpekade det.Skål
  • Sat 3 Apr 2021 01:22
    #15
    SandraNivde skrev 2021-04-01 21:39:20 följande:

    Tack för svar! :) Du har skrivit Ellie under både ?tycker mycket bra om? och under ?ogillar?. Vilken stämmer?


    Jag har en ny telefon som lever sitt eget liv( =jag vet inte hur den fungerar...:D ). Ellie ska stå under ogillar.
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
Svar på tråden Vilket av dessa flicknamn från namntoppen är finast?