Forum Lån & skulder - Ekonomi & juridik
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur förhandlar man om lägre ränta?

  Fre 9 apr 13:51 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Fre 9 apr 13:51

  Hej,

  Skulle behöva ha tips på hur man förhandlar om lägre ränta på ett redan befintligt lån. Ringer man bara i säger hej jag vill ha lägre ränta. Huuur gör man? Har en ränta på 6.9%, och har sett att andra banker har räntor på 3.9%.

  Hjälp en skygg mamma att förhandla ner nån %

 • Fre 9 apr 15:36 #1

  Ja, man bara ringer.
  Sen är ju frågan vad det är för lån samt hur din historik ser ut som avgör om de kan tänka sig sänka.
  Men bästa alternativet är att försöka flytta lånen det brukar ge mest.

 • Fre 9 apr 16:12 #2

  Vad är det för typ av lån?
  Är det ett bolån är det väldigt högt, tror vi hade strax över 1% på vårat.

  Men vi kollade med andra banker och frågade runt vad dom kunde göra för ränta om vi vart kunder där, i slutänden fick vi ner räntan bäst på den banken vi redan hade.


  Simsalabim trosorna försvinn :)
 • Fre 9 apr 20:05 #3

  Tror vi har 1,4 %, sänkte oss från förra omgången. Jämför vad andra banker erbjuder för listränta, sedan är det bara att påpeka det för din egen bank. Var beredd på att byta i värsta fall! Och var beredd på att många banker vill att man har mer hos dem än bara lånet, t ex sina konton.

 • Fre 9 apr 21:54 #4

  Det är ett privatlån jag har, så räntan är rätt så hög. Ska ringa på måndag och se vad dom säger. Kan ju inte få mer än ett nej, men skulle va skönt o ha lite kött på benen hur man argumenterar emot lr vad man säger.. Försöker sälja av saker hemma för att få bort lånet snabbare, köper inga onödiga saker. Tips på nått som kanske småtickar pengar som man inte direkt tänker på?

 • Fre 9 apr 22:08 #5

  Alla slags abonnemang. Se över dina räkningar och fundera på om alla är så nödvändiga egentligen. Se över matinköpen, undvik all slags färdigmat från restauranger eller hamburgerkedjor etc.

 • I förrgår 11:28 #6
  Mortiscia80 skrev 2021-04-09 22:08:45 följande:

  Alla slags abonnemang. Se över dina räkningar och fundera på om alla är så nödvändiga egentligen. Se över matinköpen, undvik all slags färdigmat från restauranger eller hamburgerkedjor etc.


  ja håller med! superbra att se över vilka återkommande kostnader man har. Vet att det finns många appar till det. Jag har testat anyfin och tycker det är riktigt bra! dom tar in alla ens återkommande tjänster och inte bara "vanliga" abonnemang :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll