Forum Hundar - Husdjur
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vaccination hund

  Ons 14 apr 22:53 Läst 0 gånger Totalt 3 svar
  Ons 14 apr 22:53

  Hej! Jag har nyligen adopterat en hund som är 11 år gammal. Jag har bokat tid för vaccination, och saken är den att jag vet inte när hon senast blev vaccinerad. Förra ägaren är dement och kan inte svara på det. Barnen till f.d ägare har inte haft mycket kontakt med sin mamma så de vet inte heller. Jag fick veta att hunden blivit vaccinerad som valp, hon kommer från en uppfödare från början. Efter det vet de inte om hon blivit vaccinerad, men de tror att hon inte blivit det. Behöver man börja om från början med vaccineringen? Någon som vet?

 • Tor 15 apr 04:59 #1

  Skulle tro att du får börja om med dubbla vaccinationer av parvo,valpsjuka och hepatit nu och sen var 3e år+ kennelhosta varje år. Var hunden inte besiktad av vet innan köp/omplacering?

 • Anonym (Veter­inär)
  Visa endast
  Tor 15 apr 06:13 #2

  Nej, det ska inte behövas. Att det oftast ges två gånger till valpar beror på att antikroppsutvecklingen är annorlunda hos väldigt unga djur och att man vill att valpen är skyddad under sin första månad i nya hemmet. Är hunden över 13 veckor vid första vaccinationen räcker det med en vaccination enligt Fass Vet.

  Katter behöver däremot två vaccinationer oavsett ålder om de inte är vaccinerade.

  Fint av dig att ta hand om en gammal hund!

 • Ons 5 maj 22:27 #3

  Tack för era svar. Vaccinationen gick fint, hon fick "den vanliga" vaccinationen och det räckte med en dos. Nästa blir om 3 år. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll