Forum Graviditetstest - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fått 10 negativa test och 1 positiva

  Sön 18 apr 09:38 Läst 0 gånger Totalt 5 svar
  Sön 18 apr 09:38

  Hej! Jag och min sambo försöker att skaffa barn. Och för att kunna förklara detta på bästa möjliga sätt kommer jag att ta det från början i Januari i år.


  I Januari var jag in på en gyn undersökning då jag var orolig på grund av kraftiga menssmärtor. Mitt i undersökningen så visar gynekologen hur det såg ut etc. Varpå jag lägger märke till en svart prick som sitter i livmoderväggen. Precis som det gör när man är gravid i vecka 4.


  Från slutet av december 2020 till Mars 2021 har jag haft en hel del blodtrycksfall och illamående. Och i Februari någon gång började jag få dille på Risi Frutti. Så det har ju konsumerats en hel del. Inklusive att jag gick upp 5kg under vistelsen.


  I slutet på Mars den 26 åkte jag och sambon 43 mil ner till hans mor för ett miljöombyte. Efter en till två dagar där nere när vi hälsar på hans syster börjar jag känna att det spänner i sidorna av magen. Hans syster frågade om jag var gravid och jag trodde ju inte det med tanke på att jag hade mens i Mars.


  Dagen efter köpte jag graviditetstest. två Clearblue och ett Rfsu 2-pack. Alla 3 visade otydliga svar. Det syntes ett ytterst svagt positivt på alla 3, men ganska övertygad om att testet från Rsfu visade ett svagt positivt. Men eftersom jag ville vara säker så tänkte jag att jag väntar 2 eller 3 dagar tills jag tar sista rsfu testet. Under 12 dagar tog jag ungefär 14 tester. Dem 2/3 första visade otydligt, 10 visade negativt.


  Dagen vi skulle åka hem så gick jag och min sambo och köpte 4 Rsfu tester då jag dagen innan hade läst att graviditetstester inte kan detektera för höga nivåer av Hcg utan då visar det negativt. Och för att kunna få ett positivt svar så skulle man späda ut med lite vatten. 2 första testerna var negativa. Det 3 testet visade ett tydligt svagt positivt. 


  Jag fixade en tid till barnmorskan nu den 28 april (3 veckors väntan) som sa att ett test kan inte visa falskt positivt. Och jag har fått höra att ett graviditetstest visar ju utslag om man har hcg. och har man inget hcg så kan det inte ge utslag. 


  Men eftersom jag har riktigt och då menar jag RIKTIGT svårt för att sitta och vänta på ett svar så köpte jag ytterligare ett test till men det visade negativt.


  Jag är mer lättretlig/irriterad, har gått upp 10kg på 3 veckor, känt av någonting som beskrivningen av fosterrörelser, en mage som är 3 gånger större än normalt och har en så kallad "gravidmage". Har ett sötsug och saltsug utan dess like och munchat både dumle och jordnötsringar som bara den hos sambons mor. 


  Så min fråga är om det är fysiskt möjligt att kunna få så många negativa och ändå vara gravid? Eller är det bara jag som skenar och isåfall hur "långt" in i graviditeten kan man skena?


  Är sjukt tacksam för dem svar jag kan få!

 • Anonym (H)
  Visa endast
  Sön 18 apr 11:59 #1

  Självklart kan du vara gravid. Finns det ingen privat aktör som utför ultraljud där ni bor?

 • Sön 18 apr 12:59 #2

  Tack för svar och tips!

  Jag hörde faktiskt av mig till gynekologen på grund av min misstanke. Men blev skickad till barnmorskan då dem inte utför ultraljud om det inte är av medicinsk orsak. Sen privat aktör har jag faktiskt inte tänkt på alls, ska kika på det!

  Tycker bara det är konstigt att det är så många som visar negativt. Speciellt när man känner det där fladdret i magen. Är dock lite orolig eftersom det har minskats. Om jag nu är gravid vill säga.

 • Anonym (R)
  Visa endast
  Sön 18 apr 19:31 #3

  Kan du inte vänta, och vill ändå veta kan man ju mäta hcg i blodet.

  Werlabs, Unilabs och Blodkollen.se kan man boka provtagning på. Går till en klinik där det erbjuds (står på hemsidan vart man kan ta det i olika städer) Man får välja vilken klinik man kommer ta provet på (iallafall via blodkollen.se)

  Låter onekligen knepigt men ett blodprov kan ju stilla din väntan tills den 28e. Man får svar relativt snabbt. Jag fick inom 12 timmar. Men skiljer beroende på vart man bor.

  Hoppas det löser sig för dig!

 • Tis 4 maj 13:00 #4

  Hur har det gått?

 • Ons 5 maj 09:01 #5

  Hur går det för dig? 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll