• HedvigoAgnes

    Sökes familjehemsföräldrar till studie

    Hej Familjeliv.se


    Vi är två socionomstudenter (Agnes och Hedvig) som för närvarande skriver vårt examensarbete på 15 högskolepoäng vid Centrum för Socialt Arbete, Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet. Vi har valt att studera familjehemsföräldrars upplevelse av socialtjänsten stöd och i relation till barnets bästa. Syftet med studien är att dels fånga familjehemsföräldrars tankar och erfarenheter av stödet som uppdraget kräver och dels hur de upplever att barnets åsikter och viljor tas i beaktning under placeringen. Som metod har vi valt att intervjua familjehemsföräldrar och söker därför Dig som aktivt är familjehemsförälder till barn (det vill säga är familjehemsförälder eller har varit de senaste åren) och vill berätta om sin erfarenhet av uppdraget som familjehem.


    På grund av rådande omständigheter så planeras intervjun att genomföras digitalt (exempelvis forum som Zoom, Skype och Teams eller valfri digitaltjänst) och beräknas ta cirka 45-60 minuter. Deltagandet är helt frivilligt och du kan när som helst avbryta din medverkan utan motivering. Samtycke kommer att inhämtas från samtliga deltagare och intervjun kommer att anonymiseras. Under intervjun har du frihet att inte svara på frågor om du inte vill. Om du godkänner kommer vi att spela in samtalet. De insamlade material kommer att förvaras så att endast vi och handledare kommer åt det under arbetets gång. De inspelade intervjuerna kommer att transkriberas och presenteras på ett sådant sätt att de inte går att härleda till intervjupersonerna.


    Vi är väldigt tacksamma för varje person som är villig att dela med sig av sina tankar och erfarenheter!


     


    Om du är intresserad av att ställa upp som deltagare i vår studie eller har några frågor så tveka inte på att höra av dig. Vi nås vi på kontaktuppgifterna nedan.


     Med vänlig hälsning, Agnes och Hedvig.


    Socionomstudenter
    Telefonnummer: 0706763381 & 0704900371
    E-post: [email protected] & [email protected]

Svar på tråden Sökes familjehemsföräldrar till studie