• Mon 26 Apr 2021 15:42
    329 visningar
    3 svar
    3
    329

    Kläder nyfödd 6 dagar gammal

    Hejsan! nytt inlägg då vi har vårt första barn så finns det tusentals frågor ibland som behöver besvaras..

    Nu fick vi en fråga angående varför vår bebis alltid bara har blöja och inget annat..
    Vi har hela tiden räknat med hud mot hud första veckorna och i lägenheten snittar vi runt 23 grader och eftersom ungen enbart vill vara hos mamma och ingen annanstans utan att hon gråter så får hon värmen från mamma och mat.. ska tilläggas att tutten är hennes napp och andra nappar inte verkar funka så hon är hos mamman bokstavligen talat 23 timmar av 24 möjliga.. 

    Frågan är dock.. Ska vi försöka ha kanske bodys med byxor på dagarna och pyjamas på nätterna eller fortsätta med nakenhet med blöja under dessa första veckorna? för att fortsätta detta hud mot hud eller hur länge bör man hålla på med den typen av närkontakt?
    Ungen klagar inte direkt.. aldrig visat missnöje att vara naken med mamsen.. 

    Vi har vart ute med vagnen (premiär igår) och givetvis tog vi kläder på med massa filtar så hon sov gott där med.. men när vi är hemma så känns det lite meningslöst då vi bokstavligen talat gör av med minst 15 blöjor per dag då ungen skiter konstant eftersom hon ligger vid mammas tutte och snuttar/ammar hela tiden.. 


    Mvh

  • Svar på tråden Kläder nyfödd 6 dagar gammal
  • Anonym (H)
    Mon 26 Apr 2021 15:45
    #1

    Kör naket så länge ni själva vill det. Vi har runt 19 grader inomhus och körde utan kläder i kanske 2 veckor. Men då fick vi se till att alltid ha filt oavanpå/att vira in i när vi förflyttade oss i bostaden.

  • Anonym (Vi körde)
    Mon 26 Apr 2021 16:01
    #2

    Vi körde enbart pjamas dom första 7månderna ändast byxor och body från 2 månader om vi skulle ut (född sommaren 2020 va 30 grader varmt ute så först va hon i bara blöja) nu kör hon bara blöja igen då det är för varmt vi har runt 18 grader hemma. Barn vill inte ha saker som sitter åt runt magen. Ska ni ha byxor så får ni köra med hängslen och det är inte heller att rekommendera för en så liten. Kör på naket å sen pjamas det är det bästa :)

  • Mon 26 Apr 2021 18:22
    #3

    Det är jättebra för amningen att köra hud mot hud så fortsätt med det. Det kommer en tid då ert barn kommer vara lite mindre tuttig och faktiskt vilja vara hos nån annan än mamman och även vilja ligga på en filt på golvet osv och då blir det naturligt att ta på kläder. Men er bebis är ju inte ens en vecka gammal, då är det bara mysigt att få ligga hud mot hud. Grattis till bebisen

Svar på tråden Kläder nyfödd 6 dagar gammal