• Anonym (Trött)

    Tonårsmaffia

    Fattar inte men min dotters ex har hamnat på ungdomsboende. Alla åtal ang misshandel mm helt nedlagda. Undansopade och bortglömda. Han bor där och gör vad han vill och lever maffialiv på kvällar och nätter. Mordhotat min dotter och det är polisanmält men soc bryr sig inte. De säger bara vi kan inte hjälpa er ni får polisanmäla.

    När barn ber om hjälp av vuxna är detta vad de får tillbaka att ingen hjälper. Låter inte ens som att de bryr sig om ifall han skulle verkställa hotet. Han är ute partajar och skryter som sina hot som vanligt. Ber nya människor bråka med henne och fortsätter hota. Soc rycker på axlarna och har tystnadsplikt men vi ser ju att han är ute och super. Utan att ha åldern inne för alkohol.

    Vad har vi för rättigheter?

  • Svar på tråden Tonårsmaffia
  • Anonym (Förvirrad)

    Vad tänkte ni att soc skulle göra...? Han är ju redan på ungdomsboende, självklart är olaga hot en sak för polisen. Att han super är så klart inte bra men nog det minsta av deras bekymmer med den där...

    Det ni "får tillbaka" är information om att ni vänder er till fel instans. Vore lika logiskt att ringa tandläkaren och sen vara sur för att de inte hjälper er med problemet. Eller pojkens granne. Eller..... vem som helst utom rätt instans, dvs polisen.

    Era rättigheter är att fortsätta polisanmäla honom, en anmälan för varje hot, helst om de går att bevisa. Spara alla bevis. Se till att dottern skaffar nytt telefonnummer, olistat. Hon kan blockera utomstående på sociala media. Och hon borde se över sitt umgänge, alla som ens är i periferin av den där killens krets ska hon kapa all kontakt med. Om ni är oroliga på riktigt kan ni överväga att flytta till en annan stad. Ens barn är ju trots allt ovärderliga.

Svar på tråden Tonårsmaffia