• Diamanten91

    Hur skriva bodelning vid skilsmässa?hjälp

    Hej!

    Ringt till skatteverket idag men de kunde inte hjälpa något speciellt utan det var bara typ ?när ni skrivit kan ni skicka in för registrering?

    Någon som vet /som varit i samma sits eller är o samma sits.

    Vi ska skiljas,precis skickat iväg ansökan.

    Det som är grejen är att jag inte har lust eller han att gå genom jurist då det är inget märkvärdigt liksom vi bor i hyresrätt. Äger inget hus/bolån... bil....

    Bara liksom möbler och sådant i lägenhet.

    Han vill inte ha något bara 1-2 kartonger med leksaker så barnen har något till att börja med ,eftersom vi ska dela 50/50% barnen. Han vill låta allt va kvar så barnen har kvar allt utan att röja.

    hur ska vi då skriva?vi är överens men hur ska vi formulera oss ?känner det är bra att göra ,för om ett år är man kanske ovänner och kan då börja krånglar och kräva grejer.

  • Svar på tråden Hur skriva bodelning vid skilsmässa?hjälp
  • Friger

    Hjälpte en tjej förut... Det var några år sedan men vill minnas att det bara var att komma överens.

    Skriva något papper om att när flytten är avklarad och folkbokföringen har gått igenom anses bodelningen vara genomförd och att båda parter är nöjda med sin lott.

    Båda parter intygar att inga dolda tillgångar i form av pengar, aktier, fonder, eller liknande tillgångar finns.

    Signatur

    Vill man vara seriös

    Bevittnas

    Svårare än så behöver det inte vara "om man kommer överens". Svårt som attan att komma dragandes efteråt och vilja ha en soffa eller en garderob.

  • Egon den stora

    Som ovanstående säger. Är ni överens så är det ju jättesmidigt. Skriver man bara att båda är nöjda med fördelningen och har vittne på detta för underskrift så blir det en nästan omöjlig uppgift att börja tjafsa ett år senare. Det går i princip bara om den ena ljugit för den andra och kanske gömt pengar eller liknande.

Svar på tråden Hur skriva bodelning vid skilsmässa?hjälp