Forum Åkomma/sjukdom - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • hård knöl efter bula

  Tor 20 maj 18:55 Läst 6545 gånger Totalt 3 svar
  Tor 20 maj 18:55
  Hej! Min lilla son 14 månader snubblade rakt in i dörrkarmen för ca 4 veckor sedan. Fick en rejäl bula i pannan men mådde efter omständigheterna ändå bra efter fallet så vi avvaktade och åkte in inte in. Kylde ner bulan och den såg bättre ut efter någon dag. Blåmärket försvann successivt och är borta nu. Det enda som återstår är ett rött streck i pannan.  Han har betett sig som vanligt, glad go kille som pratar på. 
  Det som nu gör mig lite orolig är att under det röda strecket, känns det som en hård upphöjning. Det är ju otroligt ovanligt att skallbenet tar skada vid bulor har jag förstått-  då skelettet är så mjukt, men ändå. Det är stenhård liten liten upphöjning. Den syns inte, men känns. 
  Borde jag kolla upp det? Kan det vara en blödning som kommer försvinna? Hur lång tid tar det innan det här röda märket försvinner? 
  Det har gått 4 veckor sen han fick bulan. 
 • Ons 13 okt 20:30 #1

  Hej!

  Har precis haft en liknande händelse nu för 2v sen med min son i samma ålder. Han har också en förhårdnad nu när bulan lagt sig. Syns knappt men känns tydligt med fingret.

  Hur gick det för er? Försvann det av sig själv, och hur lång tid tog det?

  Tack på förhand!

 • Tor 14 okt 09:08 #2 +1

  Hej jo det försvann. Vi träffade bvc sköterskan och då tog jag upp det. (1 mån efter) hon kände och sa att det inte var något och att det kan ta tid att läka.

  Tog nästan 3 månader innan allt såg bra ut. Men det var läskigt!

 • Tis 19 okt 13:50 #3

  Stort tack för svar! Skönt att det gick bra!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll