Forum Förlossning - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Slemproppen

  Fre 11 jun 16:32 Läst 0 gånger Totalt 8 svar
  Fre 11 jun 16:32

  Gjorde min 3e hinnsvepning idag V39 (38+3) och Detta har ni börjat komma ut, kan de vara slemproppen? Anledningen till hinnsvepningen är för att jag har sån klåda och vi gör ett försök att få igång allt innan besöket på specialist mödravården nästa vecka, men vad tror ni?

  I måndag och onsdags var de samma status (tappen var 1 cm men väldigt mjuk och jag var öppen 1.5 cm) men idag fredag var statusen på tappen samma men jag var öppen 2 cm... Vissleigen va denna barnmorskan lite hårdhäntare men har inte fått sånt detta innan på dom andra 2 gångerna så tänkte ifall de kanske är slemproppen som håller på o släppa

 • Anonym (Barnm­orska)
  Visa endast
  Fre 11 jun 22:55 #1

  Kom det som en och samma "klump" var det troligt slemproppen. Dock är det väldigt vanligt man får liten slemmig blödning efter hinnsvepning och tyvärr beror inte det alltid på att man börjat öppna sig. 

 • Lör 12 jun 00:44 #2

  Kan vara pga att de varit där och pillat. De kan ju säkert se olika ut. Min slempropp var mer lik en mördarsnigel gjord av gelé. :)

 • Lör 12 jun 07:31 #3

  Nu imorse när jag steg upp kom en jätte brun/röd darlig slemklump, inte haft något under natten alls. Nu har jag även molvärk o va lite dålig i magen på morgon...

 • Lör 12 jun 09:01 #4
  Jacobsmamma skrev 2021-06-12 07:31:59 följande:

  Nu imorse när jag steg upp kom en jätte brun/röd darlig slemklump, inte haft något under natten alls. Nu har jag även molvärk o va lite dålig i magen på morgon...


  Det låter mer som slemproppen. Sen kan ju den återbildas så behöver inte betyda att det kommer sätta igång inom viss tid. Men ihop med molvärk så låter det ju lovande. :)

  Har du en sambo kanske hen kan smeka lite på dig (typ pilla i håret, dra lätt med fingertopparna över armarna, nyckelbenen, ryggen och liknande) för att frisätta lite oxytocin, kanske kan hjälpa till ännu mer. ;)
 • Tis 15 jun 20:03 #5

  Jag gjorde två hinnsvepningar i v37+6 då kände jag inget efteråt. Jag var öppen ca 3-4 cm och mogen tapp. Nästa gjordes 38+2, också öppen 3cm och helt utplånad tapp. Den dagen hade jag mycket sammandragningar regelbundna men avtog efter ett par timmar. Fick bloda flytningar liknande det du har i ett dygn efteråt.

  Detta är femte graviditeten och fjärde barnet. Natten till idag fick jag värkar som kom var tionde minut men avtog efter ca 2h.

  Imorgon blir det igångsättning. Hoppas på en snabb sådan.

  Hoppades på att hinnsvepningen skulle hjälpa till att det sätter igång på naturligt sätt men icke.

  Igångsättning blir pga ångest och oro för att förra graviditeten fick jag ett missfall i v18, utan några känningar ramlade bebisen rakt ut framför mig hemma!

  Därför togs det beslut tidigt i denna graviditet att man inte ska låta mig gå över tiden och skapa onödig oro.

  Lycka till och håller tummarna att det sätter igång av sig själv för dig nu.

  Ett tips kör färdknäpp nu brukar hjälpa till lite på vägen ;)

 • Ons 16 jun 06:39 #6


  Kak detta vara slemproppen?
 • Anonym (H)
  Visa endast
  Ons 16 jun 06:48 #7
  Nyfiken96 skrev 2021-06-16 06:39:46 följande:

  Kak detta vara slemproppen?


  Vet inte hur mycket det kan variera, men jag vet att för mig så kändes det som en stor ?plugg? lossnade. Flämtade till tillochmed. (Den kom i toaletten så jag kan inte säga exakta storlek) men min kom naturligt utan hinnsvepning, din kanske lossnar lite i taget nu!
 • Ons 16 jun 07:18 #8

  Ja jag tänkte också att den kanske lossnar i omgångar men ingen aning????

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll