• elan04

    Vart har min graviditet tagit vägen?

    Hjälp!


    Jag håller på att bli knäpp. Efter många misslyckade försök och missfall i bagaget har jag äntligen plussat igen.


    Jag testade med clearblue early och fick första svaaaaaga strecket den 2/6. 


    Den 4/6 fick jag gravid 1-2v med clearblue digital. 


    Lyckan var total. Jag önskar att jag kunde skriva att lyckan ÄR total. MEN:


    Veckoindikatorn har inte slagit om till 2-3 veckor än utan visar fortfarande 1-2v. Jag borde vara någonstans runt v 4+4 nu. Och rfsu-stickorna är helt klart positiva men teststrecket är svagare än kontrollstrecket.


    Senaste dagarna har jag haft molvärk i vänster sida magen och ringde för att rådgöra med gyn eftersom att vi vet genom VUL (har pco så får hjälp via en mottagning) att min äggblåsa släppte från vänster äggstock. Iom den svaga ökningen på gravtesterna och värken i magen ville jag utesluta utomkveds. 


    Jag fick tid på kvinnokliniken (ej där jag brukar gå) igår och fick lämna ett gravtest innan undersökningen. Jag tänkte dumt nog inte på att jag kanske skulle behöva lämna detta så jag hade precis kissat innan och druckit en del innan. Deras test visade negativt(!?). Jag testade positivt hemma samma morgon och efter besöket tog jag nya test hemma, både rfsu-sticka och clearblue digital så det är ingen tvekan om att det var positivt. 


    Dom gjorde iallafall ett VUL på mig på KK och konstaterade direkt (och väldigt otrevligt) att ?OM du nu har testat positivt hemma som du påstår, så är du iallafall inte gravid längre, din slemhinna är alldeles för tunn för att du ens ska kunna ha blivit gravid?. Dom uteslöt även utomkveds. Dom mätte aldrig min slemhinna så jag vet inte hur tunn den var.


    Fick inte lämna blodprov för hcg och blev hemskickad i tron om att min graviditet har gått upp i rök???
    Testade idag igen och det visar fortfarande positivt och mina bröst spränger som bara den! Har tagit hur många test som helst så det finns inte en chans att dom kan ha visat fel.


    När jag var på VUL på min specialistmottagning för att kolla äggblåsorna den 17/5 var min äggblåsa 14mm och min slemhinna 4,5mm. Slemhinnan var tunn men läkaren bedömde att det var ok ändå för den var treskiktad och den skulle hinna bli lite tjockare innan min ägglossning som vi vet ägde rum runt den 23-24/5.


    KK såg inga tecken på någon blödning/MF/MA på VUL. 


    Men jag vet ju att jag är, eller iallafall har varit gravid!? 


    Kan det vara så att gravtestet hos dom var neg för att urinen inte hade legat mer än några minuter i blåsan? Och kan jag vara gravid trots att dom inte såg det på VUL? 


    Ska kontakta min mottagning på måndag men det är låååångt dit.
    Hoppas ni kan hjälpa mig spekulera lite i vad som händer. Går sönder av oro.


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-06-12 14:55
    Uppdatering: tog ett test efter jobbet idag och clearblue digital har slagit över till 2-3v :D
  • Svar på tråden Vart har min graviditet tagit vägen?
  • syntharen

    Kan man ens utesluta utomkveds så tidigt i graviditeten tänker jag? I v 4+4 kan man ju knappt se en graviditet i livmodern, bara en förtjockad slemhinna. Så länge du testar positivt så är du ju gravid. Du får nog ha lite is i magen och vänta med ett ultraljud tills du är i v 7+. Får du mer ont i magen ska du förstås söka vård.

    Att du fick negativt på kvinnokliniken beror helt säkert på att urinet var så pass utspätt och när man är så tidigt gravid så kan testet ju bli negativt om kisset inte är mer koncentrerat.

  • elan04

    Tack för svar! Tycker också det kändes tidigt. Rfsu-stickan visst fortfarande ganska svagt streck men clearblue ökade till 2-3 veckor för mig nu under eftermiddagen så jag håller hoppet uppe! :) en sak är iallafall säker och det är att jag är gravid, oavsett om det är ett utomkveds eller inte. Så läkaren på kvinnokliniken hade fel.

  • Anonym (Känner igen mig)

    Uppfattar jag det rätt att du först fick 1-2 veckor på digitalt den 4 juni, och sen fortfarande 1-2 veckor igår den 11e? Eller när togs det andra digitala? Nu syftar jag alltså inte på det test du fick idag (2-3). Var det med morgonurin andra gången? Låter som en väldigt långsam ökning men samtidigt är de där digitala inte de pålitligaste heller.

    Vet du exakt när du hade ägglossning?

    Har själv varit med om exakt detta som du beskriver. Blev precis som dig uselt behandlad på gyn där de sa att jag inte ens var gravid (trots att jag gjort typ 10 test hemma, har ALDRIG blivit så idiotförklarad). Träffade en annan läkare några dagar senare och fick ta blodprov med 2 dagars mellanrum där man såg att hcg ökade alldeleles för långsamt :( Fick missfall efter detta.

    Håller tummarna för att det går åt rätt håll för dig!

  • Anonym (Känner igen mig)

    Förlåt - missade att du skrev att du haft ägglossning 23/24 maj. Om du då fick 1-2 på digitala igår så låter det som att hcg ökar alldeles för långsamt :/ Men jag håller tummarna för dig!! <3

  • elan04

    Fy :( förstår precis känslan av att känna sig idiotförklarad i den situationen 3.

    Clearblue digital visade 1-2 veckor idag igen (ej morgonurin men det borde inte spela någon roll nu när jag snart är i v.6) så mitt hcg stiger troligtvis inte som det ska. Har inskrivning hos barnmorskan imorgon och tänker fråga om jag kan få ta blodprov precis som du gjorde för att se ökningen av hcg.

    Är det något som inte står rätt till vill jag gärna veta det och få hjälp så snabbt så möjligt så att vi snart kan göra ett nytt försök till att få en efterlängtad liten.

    Tack för ditt svar <3

  • Anonym (Varit med om liknande)

    Hur har det gått för dig, TS?

    Håller tummarna för att det går bra, eller att du åtminstone får svar på vad som hänt.

    Har varit med om en liknande händelse (inkl det nonchalanta beteendet från vårdpersonal) och fick aldrig svar på vad som hände.

  • elan04

    Dom följer mitt hcg med blodprov varannan dag. Senast hade det gått från 151 till 146 så en minimal minskning.

    Jag gjorde VUL på min specialistmottagning i måndags den 14/6 och där kunde dom iallafall se att min slemhinna såg perfekt ut. Närmare 1cm tjock och inte alls ?trådtunn? som dom sa på kvinnokliniken förra fredagen.

    Tyvärr hittade dom ingen graviditet på detta VUL heller men då mitt hcg ligger så lågt och minskar för att sedan öka liiite igen så misstänker dom att det ändå kan röra sig om ett utomkveds, alternativt ett långdraget missfall som beter sig väldigt konstigt. Det har varit en lång vecka. Jag ska ta nytt blodprov imorgon bitti och hoppas verkligen att jag kan få svar på vad som händer snart. Hur slutade det för dig? Kom blödningen av sig själv till slut?

  • Anonym (Varit med om liknande)
    elan04 skrev 2021-06-20 20:04:33 följande:

    Dom följer mitt hcg med blodprov varannan dag. Senast hade det gått från 151 till 146 så en minimal minskning.

    Jag gjorde VUL på min specialistmottagning i måndags den 14/6 och där kunde dom iallafall se att min slemhinna såg perfekt ut. Närmare 1cm tjock och inte alls ?trådtunn? som dom sa på kvinnokliniken förra fredagen.

    Tyvärr hittade dom ingen graviditet på detta VUL heller men då mitt hcg ligger så lågt och minskar för att sedan öka liiite igen så misstänker dom att det ändå kan röra sig om ett utomkveds, alternativt ett långdraget missfall som beter sig väldigt konstigt. Det har varit en lång vecka. Jag ska ta nytt blodprov imorgon bitti och hoppas verkligen att jag kan få svar på vad som händer snart. Hur slutade det för dig? Kom blödningen av sig själv till slut?


    Skönt att de kollar så regelbundet på dig, men förstår att det blir rörigt och tungt ändå när alla ger olika besked hela tiden? I vissa fall kan det (som jag förstått det) vara för tidigt att se något på UL, men det gör det ju nästan bara mer konstigt att vårdpersonalen uttalar sig så "säkert" om fallet, när de egentligen inte kan veta?

    I mitt fall fick jag "graviditetsbeskedet" av vårdpersonal, när jag lämnade prover för ett annat "ärende" (inte alls kopplat till detta området), där dom tydligen tagit gravtest också utan att säga det. Hade haft mens regelbundet som vanligt så det kom som en chock, men enligt dem "kunde man fortsätta blöda regelbundet även under graviditet". Hade alltså ingen aning om när graviditeten skulle ha skett eller hur långt gången den var, då jag inte haft några symptom. Det kunde vara allt från några veckor till "passerat abortgränsen". Fick tid till nån klinik flera veckor(!) senare där dom tog nytt gravtest och kollade med UL, och sa att jag inte var gravid. Fick komma på återbesök och göra samma procedur kanske 1 månad senare igen (tror för att utesluta utomkveds), och inget. Inga blodprov togs vid något besök heller. Och inga svar på vad som hänt.

    Kan verkligen relatera till den känslomässiga osäkerheten som kan uppstå i att vara ovetande och inte veta vad man ska ställa in sig på. Hoppas som sagt det går bra för dig och att du får svar snart! Fortsätt gärna uppdatera tråden om det känns okej för dig.
Svar på tråden Vart har min graviditet tagit vägen?