• jag2000

    VARFÖR MÖRKADE VALMYNDIGHETEN ATT DE UTSATTES FÖR EN ÖVERBELASTNINGSATTACK I VALET 2018?

    Under valnatten  9 september 2018 kraschade Valmyndighetens hemsida. Myndigheten gick ut dagen efter med att det var en ?naturlig överbelastning? som var orsaken  men egentligen blev man utsatt för en planerad överbelastningsattack, något som Valmyndigheten valde att mörka under flera månaders tid.  Mikael Wilgert från Swebb-TV rapporterar. Intervjun är från början av 2021. 
     
    MÖRKLÄGGNING AV VALMYNDIGHETEN
     
       Mikael Wilgert från Swebb-TV intervjuar Person X som har undersökt vad som skedde under valnatten 2018.  Under valkvällen 2018 kraschade valmyndighetens hemsida och var nere mellan 20.30 till 01.30. Dagen efter säger valmyndighetens kanslichef Anna Nykvist i TV 4 att kraschen berodde på en ?naturlig överbelastning? men så var inte fallet.  Det var en överbelastningsattack (DDoS-attack) och detta mörkade valmyndigheten ända fram till februari 2019  då de släppte sin årsrapport för 2018. 
     
    SVENSKA MYNDIGHETER VAR UTSATTA FÖR HOT
     
       Det förekom ett hot mot valmyndigheten och MSB under valkvällen. MSB polisanmälde hotet mot dem själva och den anmälan har blivit hemligstämplad med hänvisning till ?rikets säkerhet?. Person X fick ut undersöknings-protokollet till anmälan men detta protokoll har blivit kraftigt överstruket. Det som dock går att få fram av förundersökningsmaterialet är att Sverige har försökt få hjälp av den brittiska polisen och av tyska specialistföretag med att försöka kartlägga förövarna.
     
    Läs hela artikeln: 
     
  • Svar på tråden VARFÖR MÖRKADE VALMYNDIGHETEN ATT DE UTSATTES FÖR EN ÖVERBELASTNINGSATTACK I VALET 2018?
  • LillaTjockaBertil

    Eftersom det är svårt att skydda sig helt från ddos-attacker är det standard att offentliga verksamheter mörkar när man blir utsatt får sådana angrepp. Det beror helt enkelt på att man är rädda för att antalet attacker kommer öka om det kommer ut att IT-miljön har påverkats av attacken.

Svar på tråden VARFÖR MÖRKADE VALMYNDIGHETEN ATT DE UTSATTES FÖR EN ÖVERBELASTNINGSATTACK I VALET 2018?