• Ons 14 jul 14:09
  2405 visningar
  1 svar

  Sjuksköterskestudenter, se hit!

  Jag har en önskan om att studera till sjuksköterska. Har dock förbrukat stora delar av CSN och har endast 42 veckor kvar. Som jag tänker behöver användas under praktikperioderna... Så enda alternativet är att arbeta och studera samtidigt under större delen av utbildningen.

  Ni som läser till sjuksköterska hur upplever ni tyngden på studierna är och går dessa att kombinera med arbete? Skulle ni klara att ex. arbeta 50%-75% dagtid?

  Jag har redan en examen i beteendevetenskap samt tilläggskurser på 1,5 år för att få arbeta med barn och ungdomar inom socialtjänsten. Och en heltidstjänst på soc. Så skulle antingen kunna ta tjänstledigt en viss % alternativt söka timanställning i annan kommun inom socialtjänsen/boende/hemtjänsten etc. tills att man får arbeta som undersköterska på ex. sjukhus.

  Förhoppningsvis kan jag även tillgodoräkna mig vissa poäng inom ex. Vetenskapsmetodik.

  Värt att nämna är att jag har små barn hemma, som även de behöver som beskärda del av tid :)

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter, se hit!
 • Anonym (Extra veckor­)
  Mån 15 nov 00:33
  #1

  Läser till ämneslärare så inte stenkoll på just det programmet du vill läsa, men i vissa fall kan man få fler CSN veckor. Dubbelkolla det, går det så är det ju definitivt något för dig. Ta ut så högt lån som möjligt också under de veckor du har, spara så mycket du kan av det som du kan ha till senare. Och kolla upp olika bidrag, t.ex bostadsbidrag.

  Har du tur slipper du drabbas av sänkt csn pga för hög inkomst, det tog dom ju bort under pandemin.

  Lycka till!

Svar på tråden Sjuksköterskestudenter, se hit!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...