Forum Psykologi - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Att bli nöjd

  Tor 22 jul 13:01 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
  Tor 22 jul 13:01

  Hej! 

  Läste en artikel ganska nyligen och ville här dela med mig av mina tankar kring ämnet.

  Artikeln handlade om den här känslan av att aldrig riktigt bli nöjd och lycklig i livet. Det fattas alltid något för att kunna vara lycklig. Man hakar upp sig på saker som man tycker inte är som de brukar vara och frustrationen växer. Det kan handla om att livet är stressigt och jobbigt, man har inte det rätta jobbet, bostaden, ekonomin eller förhållandet trots att man egentligen inte har det så dåligt. Strävar efter att byta bostad, hitta den perfekta partnern osv. Man hittar alltid något att vara missnöjd med....Varför blir man aldrig nöjd? 

  Enligt artikel är det viktigt att släppa kravet på "lycka". Man skapar ett onödigt mönster för sig själv och sätter upp villkor för att kunna känna sig nöjd. Sedan när man har uppnått något sätter man upp ett nytt krav osv. Grundproblemet ligger i att vi sätter upp krav på att det ska kännas på ett visst sätt och vill sedan att den känslan ska hålla i sig. Förväntningarna på att ständigt ha härliga känslor blockerar oss från att faktiskt uppleva och vara till freds. 

  Tipset i artiklen var att försöka acceptera att just nu precis just nu så känns det så här. Det är en blandning av känslor, lite glad, lite besviken, lite ledsen. Det är så livet är. Ju bättre vi blir på att acceptera alla härliga och jobbiga känslor desto mer utrymme finns det faktiskt att vara tillfreds. Det handlar om att sluta kämpa med att det borde vara annorlunda! Livet är fyllt av överraskningar. 

  Önskar er ett meningsfullt liv och en strålande dag! 

 • Anonym (oooo)
  Visa endast
  Tor 22 jul 13:15 #1

  Det handlar om just att vara "lagom nöjd", så blir det inte en sån total krasch när det inte gick som man hade tänkt sig. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll