• segelvind

    Hur avvänja från ansiktspill?

    Vår dotter fyller 3 i augusti och har sedan hon var väldigt liten pillat i vårt ansikte när hon ska sova eller blir trött. Det är som att hon går in i trans och bara vill pilla pilla pilla. Både på oss föräldrar men också mor- och farföräldrar, förskolepersonal, andra vuxna som står henne nära. Nu även hennes lillasyster.

    Vi ser det nu som ett problem då vi får sova väldigt dåligt när hon är i våra ansikten under natten. Hennes lillasyster hatar det (1 år) och vi måste vara på storasyster om att sluta (endast dagtid, de sover inte tillsammans). Vi tror även att hon sover sämre och inte kan sova själv på grund av denna ?besatthet?.

    Hur ska vi göra för att få ett stopp på det här? Vi har försökt pratat om det. Säga till på skarpen vad gäller lillasyster. Men på natten är hon ändå där och pillar när hon vaknat och ropat på oss. Vi blir så trötta på det, både dagtid och nattetid. Tacksam för alla tips!

  • Svar på tråden Hur avvänja från ansiktspill?
  • Mortiscia80

    Egen säng eller sätt på henne små bomullsvantar under natten. Hon måste inte sova i eget rum men ni kanske måste sova på skilda platser.

Svar på tråden Hur avvänja från ansiktspill?