• AnonymMS

    3-mån bebis vägrar plötsligt flaskan. Hjälp!

    Hej!

    Har en 3-mån bebis hemma som vi introducerade för flaskan för ett par veckor sedan. Vi kombinerar amning och flaska då vi båda ska börja jobba 50% var om lite mer än en vecka. När vi började flaskmata så började vi med ett mål om dagen och resten amning. Nu har vi stått på två flask-mål om dagen i drygt en vecka, alltid samma mål varje dag. Hon har ibland skrikit en kort stund i början vid vissa flask-mål, men så fort hon upptäckt att det är mat så har flaskan inte varit något problem. Allt har alltså gått jättebra, fram tills för några dagar sedan.

    Plötsligt har hon börjat totalvägra flaskan, särskilt vid första flask-målet om dagen. Hon tar den liksom inte ens i munnen utan hon blir fly förbannad och liksom kastar sig och skriker så mycket att det omöjligt går att få henne att förstå att vi försöker mata henne. Även om hon får en droppe i munnen så hjälper inte det. Vi har googlat och googlat och läst så många tips, men alla tips förutsätter att bebisen ändå "smakar" på flaskan. Typ "testa annan flaska" känns inte relevant, det kan inte vara flaskan som är problemet då den typ inte ens kommer nära hennes mun. Ersättningen kan inte heller vara problemet då hon inte ens smakar den, men de gånger hon väl gör det (lyckades mata en gång igår t.ex.) så har hon inga problem att äta den.

    Vi har provat att mata mer sittande, mer liggande, hud mot hud och inte hud mot hud, inåtvänd och utåtvänd, men det är hopplöst. Häromdagen lyckades vi ändå ge två flask-mål, efter att hon vägrat och skrikit och skrikit i flera timmar tills hon till slut var så utmattad att hon somnade. När hon sedan vaknade lyckades vi få henne att äta.

    Och jag glömde skriva det men vi försöker inte mata när hon inte är hungrig, så borde inte vara det som är problemet heller... har någon några tips för vi har inga idéer kvar?

  • Svar på tråden 3-mån bebis vägrar plötsligt flaskan. Hjälp!
  • Anonym (Mamman)

    Testa byta flaska? Min dotter tog twistshakes flaskor och dom har funkat för oss. Kompisens dotter tog flaska (vet ej vilket), men åt inte så bra och skrek mycket under matning. Visade sig att hon fick dålig grepp om sugnappen och blev så frustrerad då det knappt kom nån mat. Dom bytte till herobility som funkade utmärkt och ungen får i sig mat och är nöjd!

  • AnonymMS

    Vi har två olika flaskor men tror som sagt inte det är det som är problemet eftersom hon inte ens låter flaskan komma till munnen. Gör hon det så går det alltid bra men tänker att hon kan ju inte föredra eller inte föredra en viss flaska eftersom vi som sagt inte ens får henne att smaka på den alls de gånger som hon hårdvägrar.

  • Aamon

    Min dotter vill ha innehållet riktigt varmt, precis så hon inte bränner sig. Kallare så tar hon det inte.

    Hon gillar inte heller flaskan i sig och det har tagit oss ca 3 mån att få henne att ens tolerera den. Hon verkar inte gilla materialet och gillar därför inte napp heller.

Svar på tråden 3-mån bebis vägrar plötsligt flaskan. Hjälp!