Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Metotrexat vid utomkvedskap VAD GÄLLER ? Nån med erfarenhet , hur har de gått för er sen?

  Tis 12 okt 21:14 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Tis 12 okt 21:14

  Hej, jag fick informationen från flera överläkare samt att de även stod på informationsbladet att man endast behöver vänta 3 månader tills man börjar försöka igen efter metotrexat sprutan då man fått endast en spruta för utomkvedshavandeskap , någon som har erfarenhet av detta? Hur gick de för er sen? Hur långt efter blev ni gravida ? Hur gick det isf med bebis ? Tycker de är så otroligt konstigt att vissa säger 6 månader och vissa säger 3 månader här på familjeliv, äter man tabletten metotrexat under lång tid för Reumatism är det ju en annan sak eftersom de är en långtidsbehandling men har fått höra 3 månader från läkare angående sprutan vid utomkvedshavandeskap, någon som har några erfarenheter att dela med sig av?

  Uppskattar verkligen alla svar jag kan få :(

 • Tis 12 okt 21:18 #1

  Jag har visserligen inte fått mtx för utomkvedshavandeskap (otäckt, hoppas du mår bra!) men ätit det länge för mina eksem. 

  Mtx påverkar kroppens förmåga att ta upp folsyra, och det är därför man ska vänta med att bli gravid när man tagit det. 3 månader har alla mina läkare sagt, och då stod jag på det under mer än 2 år, så 3 månader borde absolut räcka för dig också tycker jag. Se till att boosta kroppen med mer folsyra än vanligt ett tag så att du har fina värden där innan du blir gravid, i så fall ska det inte vara någon fara!

 • Ons 13 okt 15:48 #2

  Okej tacksam för svar :D någon fler som har några erfarenheter? finns så otroligt lite information om detta samt hur de har gått efteråt. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll