• Sofne

    Värma kyckling?

    Vi ska ha dop om en månad och tänkte då servera cousous och grillad kyckling med nån kall kryddig sås till. Vi blir typ 20 pers så det verkar dyrt att köpa grillade kycklingar utan vi funderar på att tillaga kycklingfiléer på plåtar i ugnen. För att få det så smidigt som möjligt vill vi göra kycklingarna dagen innan och bara värma på dom när det vankas dopmiddag. Min fundering är då hur man ska göra för att inte kycklingen ska bli seg? Har erfarenhet av att äta uppvärmd seg kyckling och det vill vi ju inte servera...

  • Svar på tråden Värma kyckling?
  • mosterYster

    Banka ut dem eller skär längstmed och vik ut dem. Fyll med nåt gott, tex pesto och lufttorkad skinka. Salta, peppra, rulla ihop och vira in rullarna i folie. Går bra att göra en stor rulle (eller iaf flera större) genom att lägga filéerna omlott innan man lägger på fyllningen. Folierullarna ska in i ugnen, 200 grader ca 30 minuter, sedan låter man dem ligga tills servering. Då tar man bort folien och skär i skivor och det blir jättesnyggt och är supergott!

Svar på tråden Värma kyckling?