• Sun 17 Oct 2021 19:43
    1729 visningar
    0 svar
    0
    1729

    Hastig viktökning- börjar bli desperat! Hypotyeos?

    Hej!

    För att göra en lång relativt historia kort:

    För 2 veckor sedan slutade jag med fluoxetin då jag hastigt började gå upp i vikt. Åt den i ett halvår- startade på 72 kilo för att sedan faktiskt gå ner till cirka 70 kilo och där låg jag sedan ungefär viktmässigt... Fram till September/Augusti. Helt plötsligt började jag gå upp i vikt- UTAN att ändra kosten..

    Idag när jag vågade mig så visade vågen drygt 76 kilo.. I nuläget går jag upp cirka 1 kilo i veckan och jag fattar verkligen NADA. Kan också tillägga att jag har varit stabil i min vikt i cirka 10 års tid-har legat någonstans mellan 69-72 kilo i ungefär 10 år. Detta är verkligen helt sjukt för min kropp och min kropps "beteende"..

    Jag trodde att denna plötsliga viktökning hade med medicinen att göra- därför slutade jag med den. Men imorgon måndag har det gått exakt 2 veckor sedan sista dosen och viktökningen fortsätter ju!

    I förra veckan var jag hos min husläkare och tog prover då han vill kolla på sköldkörteln. Ifall den har ballat ur dvs.....

    Tankarna snurrar just nu eftersom denna viktuppgång går så jävla fort- i relation till hur min kropp brukar bete sig! Jag har varit överviktig som barn och det har satt sina spår- jag medger att det väcker en del negativa känslor att gå upp i vikt!

    *kan sköldkörtelproblem komma SÅ plötsligt (med tanke på den plötsliga viktökningen)? Det verkar lite konstigt i mina ögon att det bara kan säga "tjoff" och så plötsligt börjar sköldkörtelproblemen ställa till det med vikten?

    *Kan en "vanlig" husläkare skriva ut levaxin om jag de facto har problem med sköldkörteln? Eller måste jag vänta i X antal månader på någon j**la specialist och under tiden fortsätter jag att svälla upp i rasande fart? Läkaren pratade nämligen om medicinen levaxin

    ....

    Tacksam för svar

Svar på tråden Hastig viktökning- börjar bli desperat! Hypotyeos?