• SvenskEngelsk

    Vilken KRYDDA??? I brödet

    Tjingling
    Ska återigen baka Anna Skippers dinkelbröd ikväll, bakat det förr, men gillade inte direkt brödkryddan som ska vara i, smakade MKT anis, typ laktrits,
    Vilka kryddor använder ni då ni bakar bröd?
    Eller bara salt?

    Hmmmmmmm Ska åka och handla, men vill EJ ha i Santa Marias "brödkryddpåse"

  • Svar på tråden Vilken KRYDDA??? I brödet
  • Krokus78

    Fänkål tycker jag är gott i bröd, men det smakar ju också lite lakrits...

  • soraya

    Jag älskar fänkål i bröd. Det har inte lika mycket lakritssmak som anis.

    Kummin - brödkummin, inte spiskummin! - är ju urgott också.

    Oftast använder jag en blandning av kummin och fänkål.

  • AnnaK

    Krydda t.ex. kummin, anis, fänkål, kanel, ingefära, muskot eller basilika, koriander, rosmarin.
    Torkad frukt i småbitar, russin, nötter m.m.

    oregano, timjan och/eller vitlök eller traditionella brödkryddor. 100 g valnötter eller hasselnötter
    2-3 dl riven morot

    solrosfrön, soltorkade marinerade tomater, hackade i bitar, hackade svarta oliver

  • SvenskEngelsk

    Tack
    Köpte brödkryddan ändå..:(
    Den innehåller ju fänkål, anis, kummin osv, Men men, får halvera mängden!!

    Tack ändå!

Svar på tråden Vilken KRYDDA??? I brödet