• Mån 22 nov 20:02
  898 visningar
  2 svar

  Ensamstående sedan födsel?

  Finns de fler ensamstående föräldrar som varit eller är i samma situation gällande att man är ensamstående med bebis från födseln?

  Hur har ni lagt upp umgänget med umgängespersonen (i vårat fall pappan)? Hur ofta?

  Kunde umgängespersonen vara föräldraledig? Tänker på anknytning, trygghet för barnet osv

  Alla historier från personer som varit i samma situation uppskattas

Svar på tråden Ensamstående sedan födsel?
 • Mån 22 nov 21:06
  #1

  Jag var ensamstående från födseln, men kan inte ge dig tipps angående pappan, för skitstöveln bryr sig inte. Han hade fått se barnet så oftas han ville (fast han bodde/bor utomlands, så det var lite svårare), jag VILLE att han skulle se henne oftas och har bra kontakt. Men man får ju inte alltid som man vill.

 • Anonym (Littl­e me)
  Tis 23 nov 14:43
  #2

  Min mamma gjorde slut med pappa när hon var i 7e månaden pga otrohet.

  Han flyttade tillbaka till sin hemstad när mamma gjorde slut (7 mil från hennes stad) och dessutom så hade han mina äldre syskon i den staden också.

  Pappa kom väl och hälsade på 1 helg i månaden eller ibland varannan helg. Ibland kunde han ta med mina syskon också så vi fick ses. Mamma hade inga problem med att han tog med dem och hon hade stor lägenhet, så dom burkade ofta sova kvar alla 3. Mamma var väl inte direkt överförtjust i att ha pappa där direkt, men hon ville att jag skulle få ha en bra relation till min pappa och mina syskon.

  När jag blev äldre ä, ca 5år så brukade mamma skjutsa mig till honom varannan helg och pappa skjutsade sen hem mig i slutet på helgen. Jag gillade att ha det så. Kunde även vara där på höstlov/påsklov och då tog pappa ledigt. Även 2 veckor på sommarlovet. Vi alla har bra kontakt idag .

  Mamma tog för övrigt all f.ledighet men pluggade så hon hade mycket att ta ut till och från. Sen gick jag hos en dagmamma som var mammas bästa kompis också.

Svar på tråden Ensamstående sedan födsel?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...