• Ons 24 nov 21:42
  1142 visningar
  5 svar

  Inga vänner fysiskt, på fritiden

  Hej. Min son på 13 år umgås i princip aldrig med vänner på fritiden, förutom via onlinespel. På skolan har han flera kompisar och de är ett gäng som hänger ihop på rasterna och luncherna samt åker skolbuss ihop. Men på fritiden umgås de mycket sällan förutom onlinespel ibland. När jag frågar sonen om han inte vill träffa dem fysiskt så säger han nej och hänvisar till att han helst är själv på fritiden eftersom det är så mycket umgänge i skolan. Han vill ha lugn och ro säger han. Jag är livrädd att han kommer bli en ensam person eller redan är det. Vad ska jag göra?

Svar på tråden Inga vänner fysiskt, på fritiden
 • Ons 24 nov 21:46
  #1

  Förstår din oro, men du ska inte göra någonting utan förstå att din son kanske har andra sociala behov än du själv har eller vad som är "normen". Har han vänner i skolan och dessutom online som han umgås med på fritiden så ser jag inte problemet. Han är förmodligen introvert och behöver sin egentid då det för en introvert går åt mycket energi att vara social under en hel dag i skolan. Många vuxna fungerar på samma sätt, dvs är nöjda med det sociala de får under en arbetsdag och är sedan nöjda med att vara själv eller med familj på fritiden ??

 • Ons 24 nov 21:51
  #2

  Jag var likadan när jag var ung, fick nog av folk i skolan och stallet och var liksom mätt på umgänge. Mådde aldrig dåligt över det och gör det inte idag heller, är 34 år och har typ 2 kompisar men dom umgås jag aldrig med haha. Vi pratar i telefon ibland och det räcker för mig (mina vänner är likadana så det är lugnt).

  Min son som är 11 år är oerhört lika mig, han har några nära vänner i skolan men umgås mycket sällan med någon på fritiden. Brukar fråga om han inte vill det men då brukar han säga ?men mamma? det är ju fredag och nu vill jag bara ta det lugnt!?

  Är din son nöjd och verkar må bra, inte blir mobbad i skolan eller mår dåligt över att han inte umgås med vänner på fritiden - var nöjd du med! Inget behöver vara fel eller dåligt för att man inte är så social :)

 • Ons 24 nov 21:57
  #3

  Tack snälla ni. Nej min son mår inte dåligt utan verkar alltid glad och nöjd med tillvaron.

 • Ons 24 nov 22:06
  #4
  +1
  Winnerwoman82 skrev 2021-11-24 21:57:53 följande:

  Tack snälla ni. Nej min son mår inte dåligt utan verkar alltid glad och nöjd med tillvaron.


  Var nöjd och glad för det :) ingen fara på taket! Han mår bra, allt är bra :)
 • Ons 24 nov 23:16
  #5

  Han är tydlig med vad han vill och behöver. Är inte det väldigt positivt? För mig iaf.

Svar på tråden Inga vänner fysiskt, på fritiden
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...