• forp

    Barnmat

    Jag bli väldigt förbannad på semper och organix, även willys, som tar 13kr för en fruktpuree (klämmis). sempers ägare nyligen betalde sig själv 100 000 000 kr i utdelning. Om du är förälder, tycker att barnmat att dyrt, och vill skapa en förändring, kan inte inte göra något tillsammans åt det? Det ska inte kosta 13:- för 80gm äpplepuree med lite jordgubb och blåbär, det handlar om barnens hälsa, inte sempers vinst!

  • Svar på tråden Barnmat
  • nnnnnnnn

    Det är väl därför som man lagar egen barnmat?
    För oss var det:


    1) Priset!!! Extremt lite mat, ganska mycket vatten, för ett skyhögt kilopris. Frukt kan man skrapa med tesked, även om man är på språng och hålla nere kilopriset rejält. Istället för 150-200 kr/kg så håller man sig till 20-30 kr/kg och slipper en massa processad mat.
    2) Miljön! Vad kostar det miljön att vi mosar äpple, plastar in i påse, sätter på platskork och transporterar (ofta från södra Frankrike)? Jämfört med ett svenskt äpple och en tesked + lite arbete med att skrapa.

    Alltså avstod vi helt från klämpåsarna och köpte enbart några enstaka barnmatsburkar med middag att ha när man var på resande fot.

  • Litorina

    Semper är ett företag så givetvis är deras målsättning att gå med vinst. Vill du ha billigare fruktpuree kan du göra egen.

  • Guldnovan

    Klämmisar fanns inte på 1990-talet och barn som var små då överlevde. Hur kan det här vara ett problem?

  • Kodia

    Den enklaste, billigaste och mest miljövänliga lösningen på det är ju att låta bli att köpa färdig-mat till sitt barn! Det går alldeles utmärkt att laga egna rätter till lunch och middag och att mosa/skrapa frukt själv.
    Vi köpte inte speciellt många barnmatsburkar till våra barn, så vad de kostade spelade inte så stor roll för familjeekonomin. Klämmisar fanns inte.

  • forp
    Drottningen1970 skrev 2021-11-29 17:12:25 följande:

    Du vill bara provocera


    du vill inte bli provocerat
Svar på tråden Barnmat