• Fre 14 jan 15:19
  3157 visningar
  1 svar
  1
  3157

  Ångest gör det svårt att ta körkort

  Jag är en kille på 26 som har hållt på allt för länge med att ta körkortet. Mina körskolelärare tycker jag kör jättebra, men så fort jag ska göra körprovet går allt åt helvete. Jag har 4 kuggade uppkörningar och inte varit nära en enda gång.

  Jag tror att det är min fruktansvärda ångest som sätter käppar i hjulet. Jag har en diagnosticerad GAD och därför väldigt svårt att prestera vid provsituation. Adrenalinpåslaget jag får är hemskt och jag tror det påverkar min körförmåga.

  Jag är så himla rädd för att vara körkortslös livet ut. Ser inte hur jag ska skapa familj utan körkort så jag behöver verkligen råd och stöd. Är någon annan i samma situation som jag? Hur fixade ni som har grav ångest att ta körkortet? Vet någon en bra medicin som lugnar en vid körning? Har lergigan vid behov men det gör mig sömnig och dåsig så det är inte bra att ta när jag ska köra.

Svar på tråden Ångest gör det svårt att ta körkort
 • Anonym (Teddy­)
  Fre 14 jan 15:49
  #1

  Jag förstår att du vill ha körkort så fort som möjligt men detta är något du måste jobba med långsiktigt. Det finns inga genvägar och det tar tid. Kontakta en psykolog och fråga vilken behandlingsform som skulle passa dig. Berätta om ditt problem och att du behöver öva på att hantera starka ångestpåslag.

Svar på tråden Ångest gör det svårt att ta körkort
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...