• MammaGreen

    Fast i fasen "byxlös"

    Min son fyller 2 år om 1 månad. Vi har använt pottan sedan han var 10 månader, vid tillfällen då han brukar kissa eller bajsa som efter natten, efter måltider och efter utomhusvistelse. Han har haft blöjor i övrigt. Nu har vi börjat potträning och har låtit honom springa omkring med ändan bar och haft en potta tillgänglig i rummet där han är och det har fungerat oväntat bra, hittills inte en enda miss, han har sagt "bajs" och går till pottan själv. Han har haft blöja vid utflykter och på natten och har då varit blöt. Nu har han fått ett par mjukisbyxor på sig och har samtliga gånger kissat ner sig utan förvaring och utan att säga till, vi har bara märkt att han är blöt. Hur går vi vidare i potträningen på ett smidigt sätt? Tips mottages tacksamt! 

  • Svar på tråden Fast i fasen "byxlös"
  • Bobo

    Ge det tid. Vi vande av med blöja på exakt samma sätt som ni har gjort och med exakt samma resultat. Övergången från att gå byxlös till att ha löst sittande byxor, utan kalsonger, resulterade i nerkissade byxor. så höll det på ett par månader men sen slutade det. Försök, om möjligt, kissa varannan timma. Det kan hjälpa men annars får ni bara ge det tid. Er son är inte så gammal ännu! 

  • Maymom

    Enligt den metoden kan man gå tillbaka till byxlösfasen nån dag om det behövs för att komma tillbaka till att han säger till igen. Minns inte riktigt mer, men det står väl i boken mer exakt.

  • Spucks

    Låt honom vara utan byxor några dagar till, sedan försöker du igen. UTAN underkläder, bara byxor. Då kan du också fråga honom ibland om han måste kissa.

Svar på tråden Fast i fasen "byxlös"