Anonym (Lova) skrev 2022-02-23 11:25:12 följande:
Han skrev ut kalcium. Men d vitamin finns ju starkare i hälsokost än vad man kan få på recept.
Förresten så är läkare väldigt okunniga på detta med vitaminer och dess referensvärden. De tror inte att man kan må dåligt av brister så det har inte varit så lätt att få nån hjälp. Så länge mina värden låg över 25 nmol var det ingen läkare som höjde på ögonbrynen.
Jag har celiaki, kan bero på det enligt läkaren.
Jag är veteproteinallergiker. Jag och de som är känsligast i sin celiaki kan inte äta vanligt glutenfritt, eftersom det får innehålla 20 ppm gluten. Vi tål t.ex. inga av de fyra sädesslagen alls för alla innehåller vete som kontamination. Vi måste utesluta ämnen som glukossirap, maltodextrin, druvsocker, dextros då dessa kan ha sitt ursprung i vete (men även från majs, och då är det okej).
Har du testat att äta Naturligt glutenfritt, 0 ppm, istället?
För jag kan säga att enda gången i mitt liv jag har haft dåligt järnvärde var när jag fick veteallergin, då var min tarm trasig och jag tog inte upp energi normalt- fick äta ett halvt kilo nougat och göra glass på en halvliter vispgrädde i veckan utöver all vanlig mat för att bara lyckas hålla vikten- annars rasade den.
Det läkte på 6 månader med naturligt glutenfri kost.