• Tuula Vuorinen

    Vårdnadshavare sökes till forskningsprojekt om föräldrasamverkan i förskolan

    Har du som vårdnadshavare erfarenhet att samarbeta med förskolans personal både före och under Covid19 pandemin, och vill dela med dig av dina erfarenheter?


    Under våren kommer en intervjustudie genomföras vid Mälardalens Universitet i samarbete med Tallinns Universitet. Syftet med studien är att undersöka hur vårdnadshavare (och förskollärare) i Sverige och Estland har uppfattat föräldrasamverkan före och under pandemin. Studien kommer att vara jämförande då restriktionerna har skilt sig åt mellan länderna samtidigt som också förskolor kan tillämpa olika samverkansformer och möta vårdnadshavare på olika sätt.


    Vid ett deltagande delar du med dig av dina tankar under en intervju som ta mellan 30 ? 45 minuter. Intervjun kan genomföras antingen fysiskt (beroende på ort), digitalt via zoom eller per telefon på en tid som du själv väljer. Intervjun kommer att spelas in och transkriberas för att slutligen raderas när studien är avslutad. Det kommer inte att framgå vilka som har deltagit i studien då alla insamlade uppgifter kommer att behandlas konfidentiellt. Resultatet kommer endast att användas i forskningssyfte och resultatet kommer att registreras i det digitala vetenskapliga arkivet DiVA.


    Kontakta gärna mig via mejl om du är intresserad av att delta i studien eller om du vill ha mer information.


    Vänliga hälsningar


    Tuula Vuorinen


    Universitetslektor vid Mälardalens Universitet


    E-post: [email protected]

Svar på tråden Vårdnadshavare sökes till forskningsprojekt om föräldrasamverkan i förskolan