• emma1974

    fisksås med vin, grädde och fiskbuljong???

    hej! har idag varit på hotell och ätit den ljuvligaste fisksåsen jag smakat. frågade kocken om recept, men han sa bara att det ingick grädde, vitt vin, fiskbuljong, vatten, salladskrydda och salt&peppar. han angav inga mått på hur mycket av varje. är det nån som vet nåt bra recept med liknande eller samma ingredienser? denna sås serverades till ugnsstekt lax med broccoli och kokt potatis.

    supertacksam för svar! tipsa gärna även om era favoritsåser till fisk!
    kram emma

  • Svar på tråden fisksås med vin, grädde och fiskbuljong???
  • PuhTiger

    Tror att bästa grejen är att du provar dig fram med de ingredienser kocken nämnde. Efter några gånger brukar proportionerna ge sig...

    Hummersås är mums annars... speciellt till rödtunga med pasta och en grönsakspytt på grovstrimlad purjo, färska champinjoner och lite färska tomater som fått fräsa i lite smör... Strö gärna räkor ovanpå - mums!

    Hummersåsen gör du såhär:
    2-3 msk Hummerfond (Bong)
    5 dl vispgrädde eller mellangrädde
    ev. 1 msk maizenaredning
    1 msk smör
    2-3 msk konjak eller torr sherry

    Koka ned fond och grädde, tillsätt ev. redning. Blanka av med en smörklick och smaka av med konjak, salt & peppar.

    MUMS!!!!

Svar på tråden fisksås med vin, grädde och fiskbuljong???