• Tis 3 maj 23:14
  8345 visningar
  2 svar
  2
  8345

  Radion på i trädgården 24/7

  Vår granne är en äldre tant på +80 år som lever ensam i ett stort hus. Hon har sista månaderna blivit rädd för inbrott & tjuvar och löser denna rädslan med att ha en radio igång rätt högt i sin trädgård dygnets ljusare timmar, oftast mellan kl 8-23. Tyvärr händer det ibland att hon glömmer sin radio på hela natten och detta beteendet har börjat störa oss andra grannar, speciellt hennes närmaste granne som jobbar natt och behöver sova lite på dagen. Vi har bett henne sänka men hon vägrar. Hon är inte speciellt omtyckt sedan flera år tillbaka har jag hört (jag är nyinflyttad) hon klagar på allt och alla. Hur tacklar man en sådan otrevlig och rädd granne?

 • Svar på tråden Radion på i trädgården 24/7
 • Ons 4 maj 05:02
  #1

  Har du pratat med henne om att ni störs och vad fick du för svar isf? Om inte så börja med att prata med henne och påtala problemet och tipsa henne om larm om hon är rädd. En timer löser ju problemet med att radion står på hela nätterna. 

 • Anonym­medfli­t
  Tis 17 maj 13:40
  #2

  Baka lite bullar, gå över och prata lite allmänt. Sedan ställer du frågan angående radion. 


  När hon förklarar varför så ställer du dig som en godgranne "Men lilla gumman. Det är ingen fara vi (dina grannar) håller koll på ditt hus" 


  Eller be henne sänka den lite i volym då du tycker att det är lite jobbigt för dina "överkänsliga öron"

Svar på tråden Radion på i trädgården 24/7
Logga in
Bli medlem