• Sigge och Siri

    Alkohol?

    Hej! Om man haft samlag för 5 dagar sedan, och eventuellt dricker några glas vin idag, hur pass stor skada kan detta ge ett eventuellt foster? Är det någon här med barn som råkat dricka vin under graviditeten? /Mvh 

  • Svar på tråden Alkohol?
  • Maymom

    Förmodligen ingen skada alls eftersom ägget knappt har fäst än, det är inte ens ett foster än, ev är det en så kallad morula.


    När var ÄL?

    befruktningen sker ju ev inte vid själva samlaget utan efter ägglossning, så om ägglossningen var igår så kanske ägget precis har blivit befruktat. Sen tar det ju ca 6-8 dar innan ägget fäster i livmodern. 

    sen kan ju stort alkoholintag minska chanserna att bli gravid, så det är ju bra att tänka på det redan innan man är gravid.

    Många har råkat dricka under graviditeten, en bm sa till en av mina vänner att har du inte misstänkt en graviditet än, dvs mensen har inte lyst med sin frånvaro så är det ingen fara.(gäller såklart inte om man tex haft genombrottsblödning flera månader)

  • Mortiscia80

    Noll. Det tar ungefär en vecka för ägget att fästa i livmodern.

    Det jag undrar är främst om du har alkoholproblem eftersom du tänker dricka vin ikväll medan du väntar på att kanske bli gravid. Det borde man kunna hålla sig ifrån om det är viktigt för en att bli med barn.

Svar på tråden Alkohol?