• kick081

    Bråkande 6 åring och 14 åring

    Man läser ofta om syskonbråk mellan barn som är ganska lika i ålder. I vårt fall är det inte riktigt så utan den äldsta dottern fyller snart 14 och yngsta år 6 år. Vi har alltså en tonåring och en ?liten tonåring ?, som dessutom är totalt olika, trots att de är helsyskon. De kan knappt vistas i samma rum utan att bråka. 
    14 åringen är och har alltid varit en liten polis. Ordning och reda, stark rätt/fel känsla. Som liten väldigt envis och kunde bli arg som ett bi för att strumpan satt fel tex. 
    6 åringen är en liten rebell som gör allt hon inte får. Klåfingrig och utan känsla för rätt och fel. Ser hon tex en sax på bordet, ja då klipper hon. I papper, i blommorna eller som en gång kattens morrhår? Gömmer saker såsom bilnycklar AirPods osv men det är aldrig hon. 

    Lilla tjejen vill ha uppmärksamhet. Positiv som negativ. Hon ser ju upp till sin storasyster men som 14 årig tjej kanske man inte riktigt tar det som en kärlekshandling när syrran springer in i ens rum för att fisa? 
    HUR ska jag få dom att kunna vara i närheten av varandra utan att de börjar tetas? 6 åringen vet exakt vilka knappar hon ska trycka på för att reta upp  storasyster, som inte alls lyssnar på mina råd om att inte bry sig. Det slutar ofta med att 6 åringen börjar slåss och då får man ju ingripa. 


    Att hitta  på nåt tillsammans är stört omöjligt. 14 åringen vill aldrig följa med på nåt. Och 6 åringen vill bara följa med om hon gör det. Det är för stor åldersskillnad för att de ska uppskatta samma aktiviteter. 

    Någon som upplevt liknande?

Svar på tråden Bråkande 6 åring och 14 åring