• Onegemensamtbarn

    Trångbodda

    Bor i en fyra med två tonåringar varannan vecka som har egna rum och en 15 månaders som sover i Vårat sovrum. 


    är vi helt knäppa som funderar på en liten till? 


    vi letar hus men kommer få pausa letandet under en ev graviditet och mammaledighet då vi sparar pengar till kontantinsats. 
    tankar idéer? 

  • Svar på tråden Trångbodda
  • Fjäril kär

    Klart att det går om ni verkligen vill men det handlar ju mer om det praktiska i ert boende. Leta alternativa lösningar på hur alla kan få sitt eget krypin och avskildhet utan att det måste bli sängar överallt.
    Låt inte rum stå tomma som egentligen skulle kunna nyttjas konstant. 

  • Anonym (x)

    Nej det går. Två barn i varje sovrum, och ni sover i vardagsrummet medan ni letar hus. 

  • Onegemensamtbarn

    Har du förslag på hur man ska lösa tonåringarnas rum den veckan de inte är hos oss? 


    ingen Lösning att tonåringarna delar rum Och inte att vi sover i vardagsrummet. 
    leksakshörna har vi i vardagsrummet och det funkar bra. 

  • BuoBä

    Klart det går, men risken är att tonåringarna slutar komma för att det blir för trångt och stökigt. Samtidigt kan ni ändå inte använda deras rum, för då kommer de garanterat aldrig. Alltså kommer ni i praktiken bo 4 personer i två rum och kök. Det hade inte jag orkat, med alla prylar det blir med små barn.

    Men det beror lite på. Brinner det i knutarna så ni måste skaffa barn tätt, eller skulle ni kunna vänta in husköp, alternativt att någon tonåring blir så gammal att den ändå flyttar till eget? Kan ni kompromissa runt husköpet och köpa ett tillräckligt bra som ni har råd med nu och där alla får plats, istället för att vänta in drömhuset och bli galna av trångboddhet under tiden?

  • Onegemensamtbarn

    Tack för tankar och ideér. 


    jag blir 38 nästa år,ingen ålder kanske men känner att jag inte vill vänta med att försöka bli gravid igen och vill inte heller vänta för länge för vill att lillan och ett eventuellt syskon ska vara hyfsat tätt I ålder eftersom det är så stor åldersskillnad mot de stora barnen. 


    tänler att den enda skillnaden mot nu är att vi behöver ha in en säng till i vårat sovrum,mer saker blir det ju inte direkt för sakerna finns ju redan nu liksom. 
    drömmem hade varit och kunna köpa huset först absolut men vi har nog typ minst två år kvar att spara till kontant insatsen?.

  • Fjäril kär
    Onegemensamtbarn skrev 2022-07-05 12:00:01 följande:

    Har du förslag på hur man ska lösa tonåringarnas rum den veckan de inte är hos oss? 


    ingen Lösning att tonåringarna delar rum Och inte att vi sover i vardagsrummet. 
    leksakshörna har vi i vardagsrummet och det funkar bra. 


    Jag tänker att tonåringarnas rum kan fungera som extra sängplats för att sova ikapp vaknätter, användas för just vaknätter, passning av sjuka barn, ert andra barn störs av bebis etc. Helt enkelt en förlängning av ert sovrum. Ni vet ju inte hur en till bebis kommer att ändra dynamiken och sömnschema för det syskon ni redan delar rum med.
    Klokt också att ha möjlighet att sova i vardagsrummet av samma anledning när tonåringar är hemma.

    Just nu som nyfödd och syskon på nåt år  funkar ju att ni är alla i samma sovrum men om bara 1 år kan behovet vara helt annorlunda för er alla. Då behöver ni möjlighet att ändra om hemma och finna er i att kompromissa. 
Svar på tråden Trångbodda