• Lica92

    Keppra troll

    Hej. Ja behöver lite hjälp av er som vet, våran son 4år får keppra för sina frånvaro anfall. Läkaren har inte sett några ep anfall på eeg och han har heller inga anfall vi har bara sett att han får "stirr blick " ett par sekunder..  detta gjorde att Läkaren skrev ut keppra. Vi fick av våra kompisar till oss att läsa på om keppra och dess biverkningar och varför medicinen kallas keppra troll. Oavsett börja vi medicinera och litade på Läkaren men nu undrar vi .. kan biverkningar bli värre med tiden? Han har andra diagnoser i botten = kan bli väldigt arg/ utbrott.. men de har eskalerat och undrar mer om det kan bero på medicinen eller om nån har erfarenheter av detta 

     

  • Svar på tråden Keppra troll
  • Glinda från Oz

    Jag tycker det är konstigt att en medicin skrivs utan diagnos. Det skulle lika gärna kunna vara ADHD eller vad som helst eller ingenting. 

  • Lica92

    Han har fått en ep diagnos baserad på sina frånvaro anfall då han har hjärnskador är Läkaren säkert är på att de är en anfall men dem är inte ytliga i hjärnan utan långt inne i som Ja förstod det. Han kan inte utredas för adhd men har hyperaktivitet som diagnos 

  • TeresB

    Vi har ett barn på 6 år simfot Levetiracetam som har samma verksamma substans som keppr. nu har vi gett låg dos morgon och kväll i2 år och tycker nog att vi såg en ökar aggressivitet och retlighet i börjandes att det avtog. Det har inte blivit värre iaf. 


    vi har en ep diagnos men inga andra diagnoser på vårt barn. Vi har dock bara märkt av ett endaste anfall även om det var ett större anfall Och det som drog igång det hela. 

  • Lica92

    Exakt vi har också sett ökad retlighet när vi börjar men nu har han ätit dem i 3 månader och nu har hans utbrott ökat men skulle väl kanske inte bero på medicinen.. Han får 6ml om dagen. 

  • TeresB

    Vårt barn får 4 ml per dag och vi skall byta till keppra nu eftersom Levetiracetam är restad. men den har samma sammansättning så jag hoppas att det blir en ok övergång.
    det kan vara svårt att avgöra om retligheten har gett med sig eller om vi vant oss.
    har ni tagit upp det med er läkare?
    vi gjorde det men tycker att tryggheten i att ge medicinen överväger än. Vi får se framöver om vi skall testa att fasa ut eftersom vi har två anfallsfria snart.

Svar på tråden Keppra troll