• Sön 31 jul 21:40
  4451 visningar
  1 svar
  1
  4451

  Snart 12 månaders bebis

  Vår son är världens härligaste och gladaste lilla kille. Han fyller snart ett år men dessvärre har vi lite saker vi oroar oss för.


  Han har alltid varit extremt aktiv och energisk. Aldrig är det en lugn stund medans han är vaken och han kräver 100% uppmärksamhet. Han började göra sina första försök till att krypa redan vid 4 månader och tog sina första steg utan stöd vid 11 månad. Han har redan 10 tänder och har sedan 3-4 månader bitit på allt han kan bita på. Han är besatt av att bita på olika sorters tuber och blir så otroligt upprörd om han inte får tag i dom.


  Han är nyfiken och klättar på allt oavsett om han slår sig eller inte. Han slänger och hoppar med sin lilla kropp så man blir rädd för att han ska bryta något. Han har också en lite udda ovana att han inte vill ligga en sekund på rygg utan blir väldigt ledsen när han måste ligga på rygg för att byta ex blöja.


  Vi oroar oss främst över att han aldrig gjort något försök till att räcka ut tungan, klappa händer eller peka med ett finger. Saker som verkar vara ganska vanligt att man kan vid 12 månaders ålder. Vi övar med honom varje dag, klappar händerna, slår med att gå föremål/leksaker, räcker ut tungan, pekar på saker med ett finger etc men inget verkar hjälpa. Finns det anledning att oroa sig? 


 • Svar på tråden Snart 12 månaders bebis
 • Sön 31 jul 21:50
  #1

  Nej det finns inget att oroa sig för. Ditt barn är 12 månader, de utvecklas olika. Som du själv skriver så är ditt barn tidig på vissa saker men det betyder inte att allting kommer vara tidigt.
  Slappna av, de där sakerna du räknade upp kommer så småningom att ske.

Svar på tråden Snart 12 månaders bebis
Logga in
Bli medlem