• Fre 5 aug 16:47
  1512 visningar
  2 svar
  2
  1512

  Hjälp! Oplanerat gravid och osäker/mår dåligt

  rat gravid och är nu i vecka 7.
  jag är sambo med pappan sedan några år tillbaka. Jag har aldrig riktigt känt mig redo för barn, har gjort ett par aborter innan.
  anledningarna jag ?skyller på? för att inte vara redo handlar mycket om min sambo; att jag anser att han dricker för mycket, att han inte är helt närvarande med sina barn från sitt tidigare förhållande osv.

  Nu när jg är gravid själv så känns mitt humör och känslor uppskruvat som pms x 100. Det är inte primärt pappan jag ifrågasätter utan även mig själv. Jag känner mig som ett barn som är extremt skör och osäkerkring graviditeten. Kommer jag kunna klara detta? Vad innebär det? Kommer jag och min sambo vara iho? känner mig så skör att jag inte skulle klara mig själv. 


  Ena stunden har jg grov ångest av känslor eller tanken på att vara gravid. Den andra stunden så känns det lite härligt och görbart.

  Jag ringde mvc för ett år dagar sedan och bad om att dels få boka tid för inskrivning och dels för samtalsstöd då jag känner mig helt ambivalent kring graviditieten. Fick tid för inskrivning först om 3 veckor och sedan tipset om att ringa abortmottagning för samtalsstöd. Jag känner mig inte bemött i mina behov, jag vill inte göra abort - ibland är det enda jag vet att jag inte vill göra abort men kan absolut inte se framför mig hur det ska gå bra att fortsätta graviditeten.  Jag behöver framförallt få prata med någon professionell. Nu när jag är labil så blev jag bara nedslagen av bemötandet från receptionisten på mvc. Hade det varit ?vanliga? jag hade jg inte gett upp utan sett till att få samtalsstöd. Jg inbillar mig aty avortmottagningen inte räds för att bekräfta att det är en abort man bör göra?

  snälla hjälp mig! Känner mig helt knäckt emellan åt. Hur har ni som varit osäkra gjort? Vad gjorde att ni visste var som var rätt för er?

  Tack för att du läst och extra tack för om du vill dela din erfarenhet/ feedback <3


   
 • Svar på tråden Hjälp! Oplanerat gravid och osäker/mår dåligt
 • Anonym (Hanna­)
  Fre 5 aug 19:09
  #1

  Tycker du gör rätt i att söka samtalsstöd. Och nej, ingen kommer säga åt dig vad rätt val är. Samtalsstöd fungerar inte så. De är.professionella människor som kan hjälpa dig i hur du ska sortera dina tankar och rots i varför du tänker på ett visst sätt. Ring dom och be om samtal.

 • Anonym (Fyran­)
  Fre 5 aug 19:34
  #2

  Jag blev oplanerat gravid men dock i en helt annan situation. Hade redan tre barn varav yngsta var 15 månader. Jag kände som du, visste knappt ut eller in och allt var en enda röra. Fick ett tidigt vul i v 8 och då var beslutet enkelt, när jag väl såg de lilla livet så fanns det bara ett val, att behålla. Jag hade dock bra stöd från min sambo och min mamma och syster. Men bad oxå om samtalsstöd, dock lite senare i v 11. Fick det direkt via mvc Och det hjälpte mycket i att hantera alla känslor och tankar. Är säkert olika i olika landsting men sök dig dit om du behöver samtalsstöd, kan vara så att de inte tar emot innan en viss vecka på mvc? Tänker att du kanske måste va inskriven först? 


  En sak som jag dock hade väldigt tufft med var när hon väl var född ( föddes i mars-22) var den enorma ångest över att jag ens funderat på att plocka bort henne, hade fortsatt samtalsstöd en tid efter förlossningen oxå. 

  Vad som är rätt val för dig kan bara du veta men den rätta tiden kommer inte att komma. Allt behöver inte vara perfekt det går bra ändå. Livet händer och ibland får man bara åka med. Det jag tycker är lite varning på är dock din sambos drickande och hur du upplever honom som pappa till sina tidigare barn men det har du ju redan reflekterat över vilket jag oxå tycker är bra. 


  Hoppas du får stöd och hjälp i att hantera alla känslor och tankar, att bli mamma är inte enkelt men helt klart något av det bästa som finns enligt mig. 

Svar på tråden Hjälp! Oplanerat gravid och osäker/mår dåligt
Logga in
Bli medlem