• Optil

    Fler skjutningar och Poliser talar uppgivet om situationen

    Poliser talar uppgivet om situationen

    Enligt SvD brukar vapenvåldet i landet öka under sommarmånaderna juli och augusti, vilket även sammanfaller med att polisbemanningen minskas till följd av semestrar. Det finns alltså färre poliser i tjänst när de behövs som mest.


    Statistiken pekar på att antalet skjutningar med dödlig utgång i år kommer bli högre än någonsin. I sociala medier vädrar en polis i Stockholm sin frustration.

    twitter.com/L0KP0L/status/1550039110303244288%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1550039110303244288%7Ctwgr%5Eaaabdcfddb9e470c319f5b4d08a7ea0a3974ee3f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsamnytt.se%2Ffler-skjutningar-och-farre-poliser%2F


    Den anonyme polisen skriver även att förr kom skjutningar som; ?lite av en överraskning. Nu finns det flera konflikter där jag mer eller mindre förväntar mig en skjutning inom någon vecka eller månad?.


     


    Skjutvapenvåldet sprider sig i landet

    Skjutvapenvåldet är inte längre ett problem isolerat till storstädernas förorter. I Kalmar har tre personer skjutits ihjäl på öppen gata i år, likadant ser det ut i Eskilstuna, Västerås och Örebro.


     


    ? Flera mellanstora svenska städer har nyligen drabbats av flera skottlossningar och dödsskjutningar på kort tid till följd av uppflammande gängvåld, och får nu jobba vidare med lägre bemanning under sommarmånaderna, säger Olof Bråve, lokalpolisområdeschef i Kalmar till SR.


    Polisförbundet är idag fortsatt kritiskt till polisledningen, som man menar har en ovilja att prata om personalproblemen under sommartid.


    ? Det är klart att det är polisbrist under sommaren. Och det är klart att det blir ännu mer ansträngt nu än under normalfallet, säger fackförbundets vice ordförande Anna Nellberg Dennis.


    Samtidigt säger Nellberg Dennis att det inte nämnvärt hade hjälpt att uppmana poliser att senarelägga sin semester. Personalbristen kommer att kvarstå även efter sommaren menar hon.


    ? Den konstanta problematiken är att vi alltid är för få i tjänst, konstaterar Nellberg Dennis.

Svar på tråden Fler skjutningar och Poliser talar uppgivet om situationen