Till kladdkakan??
Jag skall baka kladdkaka idag och skulle gärna vilja ha tips och idéer på vad man kan ha till om man inte vill ha grädde???
Jag skall baka kladdkaka idag och skulle gärna vilja ha tips och idéer på vad man kan ha till om man inte vill ha grädde???
Färska jordgubbar. Eller vaniljsås, tjock.
Glass!
Vaniljglass och nån god frukt/bär. Tex physallis eller jordgubbar. Mums!
Rårörda jordgubbar!
vaniljsås, glass, frukt
Hallon (frysta går bra) mixade med creme fraiche, kesella och florsocker. Blir supergott ihop med kladdkaka - lite syrligt sådär.
Varm hallonsås med basilika. Söta med florsocker.
Kesella jordgubb/lime är jättegott till!
Skrev fel... Det ska vara grädde istället för creme fraiche och så ska man vispa ihop allt med elvisp. Fast det går bra att bara blanda creme fraiche med hallon och ha i lite florsocker oxå. Förvirrat det här...
Hallonyogurtmousse... supergott och går fort att göra, lite planering krävs dock...
Kan även serveras som egenrätt.
6-8 portioner
1 liter Milko/Arla Hallonyogurt (slät, utan bitar)
2,5 dl vispgrädde
2 msk vit sirap
2 tsk hallonkoncentrat (typ ocialsaft, eller konc hallonsaft, öka då mängden)
Låt yogurten rinna av i kaffefilter över natten, eller 4-5 timmar. Du behöver två trattar och två pappersfilter. Ställ dem i ett högt glas eller en burk och slå bort vasslen som rinner av. Vispa grädden lätt, tillsätt den avrunna yogurten och vispa ihop med grädden till önskad konsistens. Blir fast ganska fort, så akta. Smaka av med vit sirap och hallonkoncentrat.
Servera med kladdkaka och nytinade hallon eller som den är med hallon bara. Garnera gärna med en kvist citronmeliss.
Mumsbums!
Mjölkchokladmousse och rom- och stjärnanismarinerade björnbär är heller inte fel... Mmm...
Mjölkchokladmousse
3 dl vispgrädde
170 g marabou mjölkchoklad
Finhacka chokladen och lägg i bunke. Koka upp grädden och slå den över chokladen, rör tills all choklad smält. Ställ in i kyl över natten. Vid servering vispar du upp moussen med elvisp - ta det lite lugnt - vispar du för mycket skär den sig.
Rom och stjärnanismarinerade björnbär
1 dl farinsocker
1 dl vatten
0,5 dl mörk rom
3 stjärnanis
200 g frysta björnbär
Koka ihop farinsocker och vatten till en simmig lag tillsammans med stjärnanisen och låt den svalna lite. Blanda ner rommen och björnbären. Låt dra några timmar i kyl. Plocka sedan upp stjärnanisen så det inte blir för stark smak av dem.
Servera kladdkakan med ett "ägg" mjölkchokladmousse och marinerade björnbär. Ringla gärna lite sockerlag runt.
Mums!!
vaniljvisp - underbart gott!